Eigen Huis & Tuin

Van 50 jaar oude keuken naar nieuwe, natuurlijke eyecatcher!

11 april 2020 18:05 Aangepast: 09 juli 2020 15:46

Cees en Janine zijn geboren en getogen in Sleeuwijk en elkaars grote liefde. De keuken in hun huis was oorspronkelijk één van de eerste dingen die ze aan wilden pakken, omdat Cees destijds zelfs voor een keukenzaak werkte. Na dertig jaar is het er echter nog steeds niet van gekomen. Tijd om Thomas en Denise aan het werk te zetten!

Het ontwerp

De wensen van Cees en Janine zijn modern, strak maar ook vooral gezellig. Het liefst willen ze gaan koken op inductie omdat ze ook duurzaamheid belangrijk vinden. Denise komt met een prachtig ontwerp waar veel natuurlijke materialen in te zien zijn, ze zijn meteen enthousiast, Thomas kan aan de slag!

Slopen maar!

Hij begint met het sloopwerk, de oude keuken wordt verwijderd en het oude ijzer krijgt nieuw leven. Na het slopen kan Thomas beginnen met het opnieuw opbouwen van de keuken. Hij start met het maken van een mooie houten schuifdeur zodat er meer ruimte gecreëerd wordt. De deur krijgt een stoere beton grijzekleur zodat hij straks een mooi contrast vormt met de houtlook frontjes van de keuken.

Aan de slag met de keuken

Thomas kan nu aan de slag met de vloertegels, die een leuke moderne print hebben. Het geeft direct een andere sfeer aan de verouderde ruimte, wij zijn fan! Als de tegels liggen is het tijd om de keuken te gaan plaatsen, Thomas begint met het afstellen van de kastjes. Het is namelijk superbelangrijk dat de keuken waterpas staat. Als de kastjes staan is het tijd om het nieuwe blad te plaatsen, die gemaakt is van wit composiet. Nu de basis staat is het tijd om de apparatuur te bevestigen, er wordt een combimagnetron, inductieplaat, vaatwasmachine en grote koelkast geplaatst. Wat een prachtige keuken!

Betonlook

De frontjes hebben een eikenhouten look die supermooi staat bij de tegels en de betonlook achterwand die Thomas maakt. De betonlook sluit aan bij de kleur van de schuifdeur en creëert Thomas door twee keer de stucen in de vorm van halvemaantjes.

Tijd om Denise erbij te halen!

Volgens Denise is ook het bestek en het servies wel aan vervanging toe, dus de keukenkastjes worden vol opgeleverd, wat een verrassing! Verder kiest ze voor zwarte en houten accessoires gecombineerd met een paar leuke plantjes. Wat een geslaagd project!

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore