Eigen Huis & Tuin

Van pizzapunt naar onderhoudsvriendelijke borreltuin!

03 juni 2020 16:00 Aangepast: 30 juni 2020 16:57

Evelien en Jeff kunnen de hulp van Tom wel gebruiken! Ze hebben een tuin in een bijzondere vorm, waardoor het best lastig is om de tuin in te delen. Samen met hun driejarige zoontje Kaj zijn ze toe aan een gezellige achtertuin waar ze zoals Kaj zegt: ‘Lekker in kunnen borrelen’. Tijd om de tuin onder handen te nemen!

Het ontwerp 

Evelien wil graag een groene tuin, terwijl Jeff juist graag een onderhoudsvriendelijke tuin zou willen. Over één ding zijn ze het wel eens, het moet gewoon een gezellige tuin worden! Huib heeft een ontwerp gemaakt waarin alle wensen aan bod komen.

Natuurlijke schutting

Tom begint zoals altijd met het leeghalen van de tuin. Als dat is gebeurd begint hij direct met het vergroenen van de tuin, namelijk met mooie kant en klaar hagen. Als contrast tegenover de hagen wordt het andere deel van de schutting gepotdekseld met zwarte planken. Ondertussen start de rest van het team met de bestrating. Ze beginnen met het maken van een paadje van gebakken klinkers, die een mooie authentieke uitstraling geven.

Gemak en een groene uitstraling

Ondertussen staat de overkapping op zijn plek en is alle bestrating gelegd. Om Jeff een beetje tegemoet te komen legt Tom een automatisch bewateringssysteem aan. Handig! Zo heeft Evelien de groene tuin die ze graag wil en Jeff het gemak.

Extra hulp!

Deze week helpt er nog iemand mee aan de tuin, namelijk de handige broer van Evelien. Hij maakt het blad voor op de buitenkeuken, die straks dus perfect past bij het blad van hun keuken. Spannend!

Kleurrijke beplanting!

Tijd om meer beplanting toe te voegen. Tom en Huib kiezen onder andere voor de Sneeuwbal en de Japanse Roos die allebei een mooie roze kleur hebben. Daarnaast komt er ook een plant met een blauwe bloem in de tuin, namelijk de Amerikaanse Sering. Dat wordt gezellig!

De borrelbar 

Als laatste maken Tom en Huib de borrelbar, die ze maken van betonblokken. Tijd om het blad van Robbert erop te leggen! Met de barbecue en het zelfgemaakte blad is de buitenkeuken echt af! Inmiddels is ook Denise gearriveerd. Ze kiest voor een teakhouten tafel met pootjes die een beetje naar buiten staan. Teak is perfect voor het Hollandse weer, dus hij kan gewoon lekker buiten blijven staan. Denise kiest voor kussens en accessoires in een gele kleur om de tuin wat pit te geven, wat zullen Evelien en Jeff hier lekker gaan genieten!

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore