Eigen Huis & Tuin

Van kale studio tot luxe en moderne loft

02 juni 2020 15:35 Aangepast: 30 juni 2020 16:05

Arvid en Edion hebben een studio gekocht op de Amsterdamse Zuidas. Het appartement is niet al te groot, 32 m² om precies te zijn, maar met een slimme indeling en een mooie inrichting kan dit een hele fijne plek worden. Alleen hebben de mannen daar nog wel wat hulp bij nodig. Kom maar door, Thomas en Gwen!

De studio die Arvid en Edion hebben gekocht is gloednieuw en dus nog helemaal leeg, op de badkamer en keuken na, die zij zelf al hebben geplaatst. Extra leuk voor Thomas en interieurstyliste Gwen dus, omdat zij met een schone lei kunnen beginnen en hier een woonkamer én slaapgedeelte kunnen creëren. Want jawel, in een studio heb je natuurlijk geen aparte slaapkamer. Een interessante uitdaging dus!

Het ontwerp

Aangezien de mannen van strak en zwart-wit houden, heeft Gwen daar in haar ontwerp ook rekening mee gehouden. Het stoere van zwart in combinatie met het ruimtelijke van wit zal zorgen voor een strak en minimalistisch interieur. Dat het misschien kil zal gaan ogen, daar hoeven ze niet bang voor te zijn, want de vele planten en de zachte materialen zorgen er voor zorgen dat het geheel warm en persoonlijk wordt.

Vloer

Aangezien de ruimte al helemaal leeg is, hoeft er een keertje niet gesloopt te worden voor Thomas kan beginnen. Daarom gaat hij meteen van start met het leggen van de PVC-vloer. Maar niet voordat hij eerst een goede ondervloer legt, want vooral in een appartementencomplex heb je al gauw last van contactgeluid.

Slaapvide

Het appartement is dan wel klein in oppervlak, maar tegelijkertijd is het wel erg hoog. En dat biedt dan weer kansen om het woon- en slaapgedeelte toch nog van elkaar te scheiden, ondanks dat het zich in dezelfde ruimte bevindt. Thomas heeft daarom een slaapvide boven het zitgedeelte gemaakt. Hiermee creëert hij toch maar mooi zo’n 5 m² extra woonruimte! Daarnaast wordt het zitgedeelte hierdoor ook nog eens een stuk knusser. 

De achterwand achter het bed is volledig ‘bekleed’ met zwartgeverfde houten latjes, net als de lambrisering op de wanden in de gang. 

Trap, TV-meubel én opbergkast in één 

Om in het slaapgedeelte te komen moet er natuurlijk wel een kleine trap aanwezig zijn. Uiteraard wordt dit geen simpel laddertje. Thomas ging als vanouds aan de slag en maakte een trap, tv-meubel én opbergkast in één.

Keuken

Aangezien de keuken hartstikke nieuw is, hoeft daar weinig aan te gebeuren. Alleen de achterwand, daar ontbrak het nog aan. Om de keuken af te maken met een strakke, stijlvolle touch zijn hier zeshoekige hexagontegels geplaatst. Natuurlijk in het zwart! 

Tussen al dat zwart-wit geweld is er gelukkig ook nog plek voor een klein beetje kleur. Hoewel Arvid en Edion liever niet al te veel kleur in huis zien, wilden ze wel heel graag een mooi plekje voor hun bontgekleurde magnetencollectie die ze in de loop der jaren hebben verzameld tijdens hun reizen. Door middel van magneetverf op de keukenwand is hier op subtiele wijze een mooie plek voor gecreëerd! 

Stalen deuren

De lage, witte deur naar de gang is vervangen voor een hoge, zwarte stalen variant met glas, zodat de studio ruimtelijker oogt. Ook is er een zelfde soort stalen roomdivider geplaatst, zodat het zit- en slaapgedeelte toch nog afgesloten is van de keuken, zonder dat het hokkerig oogt.

Wasruimte

Ook de wasruimte is van alle gemakken voorzien, inclusief gloednieuwe wasmachine én wasdroger. Aangezien elke centimeter in deze kleine studio goed benut moet worden, mogen er natuurlijk geen wasrekken, wasmanden en strijkplanken in de weg staan, dus daar heeft Thomas handige opbergruimtes en wasrekken voor gemaakt.

Styling

Aan Gwen de taak om de finishing touch toe te passen en de strakke ruimte huiselijk en knus te maken. Door het gebruik van een aantal grote objecten, zoals een ronde eettafel en een grote bank, creëer je juist ruimtelijkheid, wat extra fijn is in zo’n kleine ruimte. Daarnaast heeft ze gekozen voor meubels en accessoires met organische en geometrische vormen voor een speels effect. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore