Eigen Huis & Tuin

Een chique badkamer met héél veel roze voor Kim

02 juni 2020 15:09 Aangepast: 11 augustus 2020 17:03

Het huis van de Rotterdamse Kim is tip top in orde. Maar die zwart-witte badkamer inclusief schrootjesplafond? Die is niet alleen een tikkeltje verouderd, maar past ook écht niet bij Kim. Wat dan wel weer bij haar past? Roze! Nou… dan doen we dat toch?! Laat maar zien Thomas en Denise!

Het ontwerp 

Denise heeft in haar ontwerp gehoor gegeven aan Kims lievelingskleur. Dé eyecatcher van de ruimte wordt dan ook de zalmroze tegelwand achter het wastafelmeubel én de poederroze opbergkast, waar onder andere haar wasmachine netjes in weg wordt gewerkt. Om het geheel toch een stoere touch te geven, krijgt de badkamer ook een stijlvol zwart randje door middel van een stalen douchewand. Maar… wel met een elegante touch in de vorm van een gouden regendouche.

Tot slot wordt de doorgang nog verplaatst, zodat de toegang naar de badkamer een stuk praktischer zal zijn.

Strippen en slopen 

Allereerst moet er natuurlijk gesloopt, gestript en gedemonteerd worden. Thomas breekt de oude douchecabine, de toiletpot, de wastafel én het bad af. En daarna is het eindelijk tijd om dat vreselijke schrootjesplafond, de grootste doorn in het oog van Kim, te slopen. Hiervoor in de plaats maakt Thomas een strak, verlaagd plafond inclusief mooie verlichting door middel van ingebouwde spotjes.

Op de nieuwe plek waar de wc komt te staan bouwt Thomas een grote ombouw met daarin twee nisjes, om straks mooie accessoires in op te bergen. 

Roze tegelwand 

En tja, als Kim een roze badkamer wil, dan krijgt ze die ook. En hoe! Thomas betegelt de gehele wand achter het wastafelmeubel met geglazuurde, roze tegels. Omdat het handvorm tegels zijn, zijn de tegels allemaal uniek. Zo kunnen de kleuren van elkaar verschillen en zijn de randen niet allemaal kaarsrecht, wat uiteindelijk voor een speels effect zorgt en heel goed samen gaat met de strakke look van de rest van de badkamer. 

Op de overige wanden komen grotere witte tegels, met een subtiele marmerlook.

Dubbele wastafel

Bij een chique badkamer hoort natuurlijk ook een dubbele wastafel. Thomas installeert een stijlvolle houten wastafelmeubel, met daarbovenop twee ronde waskommen. Extra chic wordt het geheel door de gouden inbouwkranen en de grote, ronde spiegel erboven.

Kast

Naast het toilet komt een grote, roze (!), kast te staan die Thomas op maat maakt van mdf hout. In deze kast kan Kim straks al haar cosmeticaspulletjes, handdoeken en wasgoed netjes opbergen, en komen er nog een aantal open vakken in om mooie spulletjes en accessoires tentoon te stellen. Daarnaast komt ook de wasmachine hierin te staan, uiteraard netjes weggewerkt met een deurtje ervoor zodat die uit het zicht blijft.

Vloer

Voor de vloer is gekozen voor een lichtgrijze terrazzovloer. In de jaren ‘30 zag je dit al veel, maar tegenwoordig is het weer helemaal terug van weggeweest. Daarnaast zijn deze tegels ook nog eens praktisch, want ze zijn sluitvast, anti-slip én ze doen het goed in combinatie met de vloerverwarming eronder.

Stoere douche met gouden touch

Om het geheel toch nog een stoere touch te geven is er gekozen voor een inloopdouche met een zwartstalen douchescherm. Uiteraard krijgt ook de douche een vleugje glamour. En wel door de gouden regendouche. Zwart en goud is nou eenmaal een eeh... gouden combinatie!

Styling

Tot slot komt Denise nog langs met haar gouden stylingtoverstaf. Door middel van gouden, marmeren, zwarte en jawel… roze accessoires is de badkamer helemaal af en Kim-proof!

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore