Van onze partner Weber

Zo maak je een heerlijke veganistische lasagne op de barbecue

15 juni 2020 12:22 Aangepast: 30 juni 2020 12:23

Bram van Weber heeft weer wat leuke verzoekjes binnen gekregen en gaat deze week weer voor ons aan de slag! Isabel van 'De Hippe Vegetariër' daagt hem uit om een barbecue recept te bereiden dat volledig plantaardig is. Daar weet onze barbecue koning wel raad mee en hij tovert een heerlijke veganistische lasagne op tafel!

Dit lasagne recept wordt klaargemaakt op de SmokeFire barbecue van Weber. Deze barbecue is hier zeer geschikt voor, omdat je hier gemakkelijk verschillende temperaturen kunt gebruiken. Hierdoor kun je écht alles van de lasagne op de barbecue klaarmaken!

Ingrediënten:

  • 450 gram rauwe cashewnoten
  • Appelazijn Misopasta
  • Knoflook
  • 400 gram tofu
  • 40 gram basilicum
  • 200 gram spinazie
  • Ui
  • Rode linzen
  • Zoete aardappel
  • Oregano
  • Blik tomaten
  • Olijfolie
  • Vegan lasagnebladen

Bereiding

  • Zet de barbecue aan op 220 graden zodat deze op temperatuur kan komen.  
  • We beginnen met het maken van de notenroom. Hiervoor heb je 300 gram rauwe cashewnoten nodig, een scheut appelazijn en een theelepel misopasta. Gooi de ingrediënten in de blender totdat de notencrème een mooie pasta vormt.    
  • Dan gaan we aan de slag met de vegan ricotta. Deze maken we van tofu, een flinke lepel misopasta, twee tenen knoflook, 40 gram basilicum, 140 gram cashewnoten en 200 gram spinazie. Maak de tofu, cashewnoten, misopasta en de knoflook fijn en voeg daarna de basilicum en spinazie toe. Pureer de ingrediënten tot je een mooie, groene massa hebt.  
  • Voor de saus gebruiken we een wok, deze zetten we alvast op de barbecue om voor te verwarmen. De saus gaan we ongeveer 20 minuten bakken tot alles er goed uitziet. Ondertussen kun je ook de courgette schijfjes vast grillen zodat deze tegelijk klaar zijn.  
  • Doe een schuit olijfolie in de wok en voeg dan de uitjes toe. Daarna kunnen de rode linzen en de blokjes zoete aardappel er ook in. Voeg dan nog een beetje oregano toe en bak deze kort mee. Als laatste kun je de tomaten erbij doen en klaar is kees!  
  • Tijd om de lasagne te gaan bouwen! We beginnen met een mooie laag saus, daarop kun je de eerste laag lasagnebladen gaan leggen. Dan kunnen ook de vegan ricotta, de notenroom en de courgette erop.  
  • Leg dan nog een laag met lasagne bladen en smeer daar weer de saus overheen. Top de lasagne dan af met wat lekkere tomaatjes en dan kan het geheel de barbecue op! Zet de temperatuur van de barbecue op 180 graden en laat de lasagne 50 minuten staan. Pak even je rust en dan kun je daarna gaan genieten van je overheerlijke plantaardige lasagne!          

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore