Eigen Huis & Tuin

Voorjaarstip: de vogeltjes in je tuin voeren

08 juli 2020 06:37 Aangepast: 08 juli 2020 16:38

Lente! De zon laat zich steeds vaker zien en de vogeltjes beginnen weer vrolijk te fluiten. Tijd dus om ook de tuin klaar te stomen voor het nieuwe seizoen. Hier vind je elke week een tip om jouw tuin lenteklaar te maken!

Voer voor de jonkies

Er gaat niets boven een mooie lentedag met fluitende vogeltjes in de tuin! Helemaal leuk is het natuurlijk als de vogels jouw tuin verkiezen tot broedplaats en je het jonge kroost kunt zien uitvliegen. Tijd dus om de vogels een warm welkom te geven door genoeg voer in huis eeh... tuin te halen!  

In de lente beginnen de vogels zich te nestelen en worden de eerste eieren gelegd. Deze worden uitgebroed en de jonkies worden ter wereld gebracht. Om het nestje te voorzien van genoeg eten gaan de vogels op zoek naar eten. In de lente zoeken ze vooral naar voeding met veel eiwitten zoals rupsen en wormen. Wanneer het een aantal dagen achter elkaar regent is de kans groot dat de vogels moeilijker aan hun maaltijd komen en dan kunnen ze dus wel wat hulp gebruiken.

Voer voor in de lente

Je kunt het beste kiezen voor meelvoeren of 4-seizoenen voer met extra eiwitten, zo komen de vogels aan hun dagelijkse portie eiwitten. In de lente is het niet altijd slim om ook vetbollen op te hangen, deze drogen namelijk gemakkelijk uit wanneer de zon veel schijnt. Wil je deze toch graag ergens kwijt? Kies dan een plekje in de schaduw!

Fotocredits:

Gary Bendig-Unsplash

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore