Eigen Huis & Tuin

5 tips voor het stylen van een open kledingkast

16 september 2020 10:41 Aangepast: 16 september 2020 11:01

Waarom zou je je kleding wegstoppen in een grote kast als je het ook kan presenteren. Dit is niet alleen praktisch, het ziet er ook nog eens heel erg leuk uit, mits het geen rommeltje wordt natuurlijk. Er zijn talloze manieren om een open kledingkast te stylen. Wij hebben de belangrijkste tips voor je op een rijtje gezet!

Sorteren

Omdat de kleding in je open kast zichtbaar is, is het belangrijk om orde te creëren. Sorteer alle kleuren en prints bij elkaar. Zo vind je gemakkelijk alles terug en is er gelijk meer overzicht. Zo voorkom je dat je kamer er rommelig uit blijft zien doordat alles door elkaar staat gemixt.

Kledinghangers

De presentatie van kleding kan heel veel invloed hebben je koopgedrag. Als iets in een kledingwinkel leuk gepresenteerd wordt, is het gelijk een stuk aantrekkelijker om het te kopen. Zo werkt het eigenlijk ook in je kledingkast. Heb je alle kleding aan allerlei verschillende hangers hangen? Dan oogt dit gelijk een stuk minder aantrekkelijk dan dat je alles aan dezelfde kledinghangers hangt.

Manden

Heb jij plankjes in je kast? Dan staat het veel overzichtelijker als je alles scheidt in manden. Zo kun je gemakkelijk alles terugvinden en het neemt ook minder ruimte in beslag. Op deze manier kun je ook op een stijlvolle manier je winter- of zomerkleding opbergen. Weg met de saaie onoverzichtelijke kasten, kom maar op met de leuke manden! 

Eyecatchers

Heb jij een aantal eyecatchers in je kledingkast? Deze moeten natuurlijk mooi gepresenteerd worden! Laat eindelijk eens die mooie tas zien waar je zo lang voor gespaard hebt, en geef hem een mooi plekje op de plank. Door jouw eyecatchers te presenteren laat je ook gelijk zien waar jij trots op bent en wat jouw stijl is.

Accessoires

Mist er nog iets in de kast? Probeer je kast aan te vullen met verschillende accessoires! Van planten en boeken tot sieradendoosjes. Net zoals de andere kasten moet deze ook leuk gestyled worden.

Probeer je open kast zo netjes mogelijk te houden. Zodra de kast niet opgeruimd is, kan de ruimte ook al direct rommelig ogen!

Fotocredits:

Headerfoto: @decor.by.dp - Instagram
Foto 1: @homedesignbyjaime - Instagram
Foto 2: Eigen Huis & Tuin
Foto 3: @containerstorecustomclosets - Instagram
Foto 4: @fancythingsblog - Instagram
Foto 5: @styledbymarit - Instagram

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore