Ga naar de inhoud
Van onze partner Loods 5

Vakantie in eigen land, ofwel 'staycation'. Hoe doe je dat?

De kans is aanwezig dat we dit jaar niet in de gelegenheid zijn om onze zomervakantie door te brengen in het buitenland. Gelukkig hoef je echt niet per se de grens over om te kunnen genieten van een welverdiende rustweek. Probeer eens een ??staycation??, of ??holistay??. Zo bespaar je geld en ontdek je ook nog eens hoe leuk het thuis kan zijn!

Stay what?

Een staycation betekent dat je vakantie hebt, maar ervoor kiest om lekker thuis te blijven. Het is budgetvriendelijk, kost weinig tijd en je kunt alles lekker op je eigen tempo doen. Daarnaast: hoe kun je je nou beter ontspannen dan in je eigen vertrouwde omgeving thuis? Er zijn een aantal dingen die jouw staycation onvergetelijk kunnen maken en wij zetten ze voor je op een rijtje.

Quality time

Je komt eindelijk eens toe aan een dag gezellig spelen met je neefje of die knutselmiddag met je vriendin. Plan je activiteiten vast vooruit, zodat je iets hebt om naar uit te kijken! Maar vooral: neem afstand van je werk en zet je telefoon uit. Zo is jouw staycation de perfecte manier om de banden met je vrienden of familie weer aan te halen! Uiteraard is het belangrijk om bij het maken van de plannen rekening te houden met de huidige situatie.

Haal het tropische gevoel in huis

Ben jij niet in staat om zelf naar tropische bestemmingen te reizen? Dan haal je de tropische bestemming toch gewoon naar jou! Zelf je favoriete strandtent bezoeken is nog lastig, maar op Pinterest is genoeg inspiratie te vinden om het vakantie gevoel in je eigen huis of tuin te creëren! Kies voor kleurrijke accessoires halen om jouw huis en tuin om te toveren tot een vakantiepaleisje en voor je het weet waan je je in het kleurige Midden-Oosten!

Ga voor een leuke rieten hanglamp om de zomer in huis te halen en kies voor meubels met bamboedetails voor het echte tropengevoel. Ook zijn details als opengewerkte manden en kussens met dierlijke printen een lust voor het oog en waan je je met dit soort aankleding volledig in tropische sferen. Wacht, ben je nu op safari of zit je gewoon in de woonkamer?

Handen uit de mouwen!

Ben je niet zo van het stilzitten? Dan kan je natuurlijk ook lekker aan de slag gaan in de tuin. Kun je daarna extra genieten van je staycation! Wat dacht je van het schrobben van het terras? En kan je tuin niet wat nieuwe meubelen gebruiken? Doe je hier je inspiratie op!

Voor meer staycation inspiration kun je terecht op de website van Loods 5!

Fotocredits:

  • Headerfoto: Eigen Huis & Tuin
  • Foto 1 en 2: Loods 5