Van onze partner Loods 5

Mama mia: een moederdag om nooit te vergeten!

01 mei 2020 14:20 Aangepast: 29 juni 2020 14:21

De tweede zondag in mei, dat zegt je misschien niet zo veel in eerste instantie. Toch is het een dag waar we jaarlijks massaal onze handen graag voor uit de mouwen steken: Moederdag. Zet jij je mams ook graag extra in het zonnetje, maar weet je even niet zo goed hoe? Laat je dan inspireren door de volgende cadeautips.

Bij Moederdag kan het geven van een leuk cadeautje eigenlijk niet ontbreken. De meeste moeders zullen aangeven dat ze niet per se iets willen krijgen, laat staan dat ze waarde hechten aan de prijs van het cadeau. Wat ze wél vaak erg kunnen waarderen is een cadeau met persoonlijke waarde, zoals een bepaalde geur, zelfgeknutseld kunstwerkje of een originele activiteit.

Smells like team spirit

Een geurkaars is niet alleen goed voor een fijne sfeer in huis, ook laat deze het huis lekker ruiken. Kies je moeders favoriete geur en pak het mooi in: zo heb je zeker weten een goed persoonlijk cadeautje te pakken. Geurkaarsen zijn er in verschillende soorten, maten, kleuren en geursterktes. Kies voor een geurkaars met een mooi patroon, of houd het juist lekker simpel.

Om het écht helemaal te personaliseren, kun je ook een geurkaars zelf maken! Lijm een lont vast in een potje. Houd deze rechtop, met bijvoorbeeld een stokje. Vervolgens smelt je kaarsenwas, waaraan je je moeders favoriete geur en kleur aan toevoegt. Meng het goedje en giet deze in het potje met de lont. Even wachten tot de was stolt... Et voilà: je zelfgemaakte geurkaars!

'Perfect package'

Als je één cadeautje te simpel vindt, kun je ook een pakket samenstellen met meerdere voorwerpen erin. Kies een thema voor je pakket, zoals ‘badkamer’ of ‘woonkamer’ en vul deze met bijvoorbeeld een mooi kussen voor op de bank, of een stylish verantwoord kleedje om gezellig samen onder te kruipen als jullie een film gaan kijken.

Moederdag, jouw dag

Moederdag hoort in het teken te staan van je moeder. Met alleen een cadeautje kom je al een heel eind, maar hoe compleet is het om ook echt alle activiteiten in het teken te zetten van die powervrouw? Maak een lijstje met taken die je moeder normaal gesproken altijd doet, alleen pak jij ze die dag even van haar over. Koken, tafel dekken, (af)wassen, schoonmaken: neem alles uit handen, zodat zij echt helemaal kan ontspannen en nergens aan hoeft te denken.

Geen inspiratie maar wel een wit voetje halen?

Geen zorgen! Speciaal voor de allerliefste moeders, de voor-het-eerst-moeders, de nu-ook-juf-moeders, de bonusmoeders, mapa’s én de moeders die we toch zo graag weer in onze armen zouden sluiten, heeft Loods 5 de 50 mooiste cadeaus op een rijtje gezet tot vijftig euro. Benieuwd? Je vindt ze hier! 

Kies jouw moeder liever zelf een cadeautje uit? Dan is dit misschien een goede optie!

Fotocredits:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore