Liefde voor je huis

Vegan interieur? Zo voeg je warmte toe!

07 mei 2020 14:47 Aangepast: 05 augustus 2020 14:48

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Niet alleen wat betreft voeding en kleding. Toch kan het best een uitdaging zijn om in een vegan interieur warmte en sfeer terug te brengen. Benieuwd hoe je dit kunt doen? Wij hebben het voor je op een rijtje gezet!

Ga aan de slag met kamerplanten

Investeer in een paar nieuwe planten. Dit zorgt er direct al voor dat de woonkamer een stuk gezelliger en knusser oogt. Als je geluk hebt met een grote kamer kun je er een mooie indoor tuin van maken! Kies verschillende soorten planten, van vetplanten tot tropische planten. Zo ziet je huis er fris uit en het is ook nog eens goed voor je gezondheid! 

Maak gebruik van laagjes

Door meerdere dekens en texturen in laagjes te leggen creëer je direct een uitnodigende sfeer in je woonkamer. Je moet er echter wel voor zorgen dat mocht je gebruik maken van dekentjes het wel vegan producten zijn. Sta je in een woonwinkel en ben je niet zeker van je zaak? Check dan altijd even goed het label voordat je een deken aanschaft. Zie je een van de volgende stoffen? Dan is je product niet vegan. 

  • Wol 
  • Dons
  • Zijde (dit komt van de zijderups)
  • Angora 
  • Leer 
  • Bepaalde types verf

Natuurlijke materialen

Door natuurlijke materialen en aardse tinten te gebruiken in je interieur maak je het an sich al een stuk gezelliger. Denk bijvoorbeeld aan hout, riet en veel groen. Wil je een aardse tint aanbrengen op de muur, let dan wel op dat niet iedere verf vegan is. Benieuwd welke wel? Je leest het hier!

Een huis vegan inrichten hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Je moet goed letten op de materialen maar er is genoeg keuze om er nog steeds een gezellig plekje van te maken!

Fotocredits:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore