Liefde voor je huis

Deze 5 stylingfouten laten je hal onbewust goedkoper lijken

02 juli 2020 11:25 Aangepast: 06 juli 2020 11:26

De hal is de allereerste indruk van je gasten als ze binnenkomen, dus je wil natuurlijk wel een leuke binnenkomer. Toch worden er vaak kleine 'stylingfouten' gemaakt, waardoor het al heel snel goedkoop of rommelig kan ogen. Dat wil je niet, toch?! Wij hebben de grootste fouten op een rijtje gezet!

1. Verschillende kledinghangers gebruiken

Het klinkt misschien onbenullig, maar toch valt het onbewust wel erg op. Verschillende kledinghangers aan een kapstok zorgen voor een rommelige uitstraling. Daarnaast neemt het vaak ook veel meer ruimte in beslag.

Wil je een rustige en luxe uitstraling creëren? Dan kun je het beste investeren in allemaal dezelfde hangers.

2. Te veel prullaria

Staat jouw hal vol met verschillende accessoires en rondslingerende schoenen en sleutels? Probeer meer rust en eenheid te creëren door middel van enkel een paar mooie woonaccessoires en netjes weggewerkte opbergruimte voor je jassen, schoenen en sleutels. Te veel prullaria en frutsels zorgen vaak voor een rommelig en goedkoop gevoel. Groepeer items die leuk bij elkaar staan en zorg dat het interessant wordt om naar te kijken.

3. Massaproductie

Niets tegen de standaard interieurwinkels, maar items die in massaproductie worden gemaakt zie je vaker terugkomen in interieurs. Iedereen weet waar het vandaan komt en je kunt vaak de waarde al raden.

Om een meer unieke sfeer te creëren kun je het beste interieuritems scoren bij winkels die niet iedereen kent.

4. Geen accessoires

De hal rustig en clean houden betekent niet dat je er helemaal geen accessoires neer hoeft te zetten. Hiermee geef je namelijk de indruk dat de hal nog niet helemaal af is. Hang een leuke spiegel op, zet een leuk tafeltje of een leuke plant neer. Met zulke kleine aanpassingen kun je al een groot verschil maken.

Dus...

Al met al kun je het beste proberen niet te veel, maar ook zeker niet te weinig accessoires neer te zetten. Omdat de hal een kleine ruimte is zet je al snel te veel spullen neer en kunnen de kleinste dingen al een groot verschil maken. 

Fotocredits:

Headerfoto: Eigen Huis & Tuin 
Foto 1: Eigen Huis & Tuin 
Foto 2: @huisjeboompjeliefde - Instagram 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore