Eigen Huis & Tuin

Binnenkijken bij? het hotel-chique appartement met Parijse sferen

01 juli 2020 06:08 Aangepast: 01 juli 2020 17:08

Evelyn is in Rotterdam en doet hier inspiratie op bij Mariska. Als docent Frans is zij gek op Parijs en dat is ook terug te zien in haar interieur! Het interieur is een prachtige combinatie van luxe hotelsferen en het chique jaren '50. Sinds oktober is Mariska naast haar baan als docent Frans ook begonnen als interieurstyliste en dat is niet gek met zo??n gaaf huis!

Verliefd op het huis

Mariska en haar vriend waren op slag verliefd op het appartement en ze wisten het binnen no time om te toveren tot een echt paradijs. De chique jaren '50 stijl wilde Mariska al een tijdje terug laten komen in haar interieur en dit huis leende zich daar perfect voor!  

In het interieur maken de zwarte kleuren in combinatie met het marmer en de natuurlijke materialen de sfeer compleet. Ook messing en de rookglazen lampen geven volgens Mariska het ultieme jaren '50 chique gevoel en mogen dus niet ontbreken.

Stijlen combineren

Mariska vindt het superleuk om verschillende stijlen met elkaar te combineren. De stenen muur in de woonkamer heeft meer de stijl van een loft en dat vindt Mariska juist heel gaaf. In de muur zitten kleine nisjes waar ze kaarsjes en beeldjes in heeft staan, dit geeft de ruimte nog meer sfeer!

Interieur keuzes

Bij het kiezen van meubels let Mariska allereerst op de kleuren, deze moeten goed passen bij het kleurenpallet in huis. Daarnaast vindt ze de vorm ook belangrijk, er moet volgens Mariska een goede mix zijn tussen de verschillende vormen zodat alles in huis mooi in balans is.  

Ook let ze goed op de poten van de meubels. Ze houdt er absoluut niet van wanneer elk item dezelfde soort poot heeft. De meubels hebben dus allemaal verschillende poten, van staal tot hout en van groot tot geen. Hierdoor krijgt het interieur een unieke en speelse uitstraling!

Een échte Franse badkamer

Boven in het appartement bevinden zich de slaapkamer en de badkamer. De slaapkamer straalt het echte hotel-chique gevoel uit en dat is voor Mariska heel belangrijk. Ze heeft elke dag het gevoel dat ze in een hotel slaapt en dat vindt ze heerlijk!  

In de badkamer van Mariska heb je het gevoel dat je echt in Parijs beland bent. Deze prachtige badkamer heeft zelfs een bad dat uit een hotel in Parijs komt en dat maakt de badkamer helemaal af.

Oui, Oui Paris!

De grote liefde voor Parijs is een geweldige bron van inspiratie voor Mariska en heeft haar huis compleet gemaakt. Het maakt dat zij zich hier thuis voelt en elke dag kan genieten van haar eigen mini Parijs!

Fotocredits:

Foto's door: Marlou Hensen in opdracht van Martika Roelofs.

Meer zien van Mariska Oldenburg? Kijk dan ook op haar website!

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore