Ga naar de inhoud
Van onze partner Sanisale

Veel condens in de badkamer? Dit kun je er tegen doen!

Wanneer je badkamer niet over ramen beschikt, zal de vochtigheid er makkelijk in blijven hangen. Dit levert condens op, waardoor alles beslaat. Dit is wat je er tegen kunt doen!

Ventileren, ventileren, ventileren

Dit is het eerste wat je moet doen! Als je geen ramen open kunt zetten, houd dan in ieder geval de deur van de badkamer een tijdje open. Zo kan het vocht uit de badkamer treden. Bekijk ook diverse ventilatiesystemen om het vocht automatisch uit je badkamer te trekken. Zo voorkom je dat de ruimte nat blijft en er schimmelvorming ontstaat.

Beschermend laagje

Een spiegel die beslagen is, daar wordt niemand vrolijk van. Je kunt dit heel makkelijk voorkomen door de spiegel een beschermlaagje te geven, waardoor het vochtafstotend werkt. Er zijn diverse middeltjes die je hiervoor kunt gebruiken, zoals scheerschuim, shampoo of afwasmiddel. Breng een klein beetje van het product aan op de spiegel en wrijf het schoon met een doekje.

Speciale verwarming

Condens ontstaat door grote temperatuurverschillen. Wanneer de vloer, muren en spiegel dus verwarmd zijn, is het temperatuurverschil kleiner en zal er minder condens neerslaan. Dit is wel een aardige investering, maar je hebt er veel profijt van. 

Sanisale.com kan jou helpen met de inrichting van je nieuwebadkamer! Check de site voor meer inspiratie!