Eigen Huis & Tuin

Buitenkijker: de weelderige schaduwtuin van Nanda

01 juli 2020 06:51 Aangepast: 01 juli 2020 16:52

Tom doet inspiratie op in de tuin van Nanda. Zij woont in het gezellige Limburg en heeft een tuin op het noorden en dat is met een weelderige tuin soms best lastig. Nanda laat Tom zien dat je ook in een schaduwtuin op het noorden een prachtige tuin kunt creëren!

Planten in een schaduwtuin

Omdat de tuin van Nanda een typische schaduwtuin is, heeft ze hier rekening mee moeten houden met de beplanting. Ze wilde graag een tuin met veel groen zowel in de zomer als in de winter en daarom heeft ze gekozen voor planten zoals de taxus en de buxus. De buxus, de dakplatanen en de hortensia’s stonden al in de tuin en heeft ze hergebruikt door ze in een emmer te zetten en daarna weer te planten.

Een eigen ontwerp

Een tuinbedrijf had drie ontwerpen klaarliggen voor Nanda maar eigenlijk wist ze allang hoe ze de tuin precies wilde hebben. Ze heeft het ontwerp van de tuin helemaal zelf gemaakt en na een paar kleine aanpassingen zijn ze aan de slag gegaan!

Zithoek

De tuin heeft een superleuke buitenkeuken waar tijdens de zomeravonden de zon op valt. De buitenkeuken heeft ze ook zelf ontworpen en heeft een mooie zithoek waar ze heerlijk kunnen relaxen en borrelen.

Groen en levendig

Aan de rand van de tuin staan de borders met buxussen en Annabelle’s, deze zijn ook in de winter mooi groen. De schutting en de overkapping heeft Nanda zwart geverfd, zo komen de Annabelle’s supermooi uit! Daarnaast staan er prachtige platanen in de borders die Nanda bewust aan de zijkant heeft gezet om zo geen extra schaduw te creëren in de tuin. Elk zonnestraaltje is hier namelijk welkom!

Hangen en genieten

Om in de zomer lekker te kunnen hangen in de tuin heeft Nanda twee PVC-buizen in de grond geslagen, hier zet zij in de zomer palen in waar ze een superleuke hangmat aan kan ophangen. Zo kan zij vanuit de hangmat genieten van haar prachtige schaduwtuin! 

Een prachtige schaduwtuin

De tuin van Nanda is het levende bewijs dat een tuin op het noorden ook vol kan staan met prachtige begroeiingen. Met de juist planten en een slimme indeling staat ook een schaduwtuin er geweldig groen bij!

Fotocredits:

Nanda Konings

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore