Ga naar de inhoud
Liefde voor je huis

Met deze 4 tips creëer je een feel good sfeer in je interieur!

Je kunt van je interieur helemaal jouw eigen paleisje maken. Vind je het lastig om sfeer te creëren in de woonkamer of ben je uitgekeken op de items die je nu in de woonkamer hebt staan? Soms is het tijd voor een grote of kleine verandering in je interieur! Ben je benieuwd hoe? Hieronder geven we je een aantal tips.

1. Een warm kleurenpalet

Ben je toe aan een grote verandering en vind je de standaardkleur op de muren saai? Geef je huis een make-over met een warme kleur op de muur. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een honingkleur, of toch iets meer goud/bruin tinten zoals de prachtige kleur Spiced Honey. Deze kleuren zijn altijd goed te combineren met bordeauxrood, wit of hout. Met deze kleuren zorg je voor een warme chique en knusse feeling in je woonkamer!

2. Verlichting

Voor een gezellige sfeer in huis kun je gebruik maken van verschillende soorten verlichting. Een plafonniere zorgt in vele gevallen voor een iets minder knus en gezellig gevoel in huis. Met allemaal kleine lampjes creëer je een gezellige cosy sfeer in je woonkamer! Heb je toch alleen een plafonniere in huis kun je het altijd gezelliger maken met wat kaarsen.

3. Groen in huis

Planten maken je over het algemeen altijd gelukkig, menig mens is namelijk gelukkiger als ze buiten zijn. Door het groene naar binnen te halen compenseer je dit gevoel. Planten zorgen namelijk voor rust en verbinding in huis en het zuivert natuurlijk ook de lucht. Je kunt allerlei natuurlijke items in de woonkamer plaatsen, zoals rieten stoel, een eettafel van hout of bamboe en natuurlijk planten. Haal het groen dus lekker naar binnen!

4. Ronde vormen

Ronde vormen maken een ruimte zachter, gezelliger en zorgen voor een balans in de woonkamer. Je kunt in je interieur dus meer gebruik maken van ronde, bolle en ovaalvormige accessoires. Hierin heb je talloze opties, denk bijvoorbeeld aan lampen, vazen, bloempotten en kussens. Vervang dus je rechthoekige items voor ronde vormen om meer rust te creëren!

Fotocredits: