Ga naar de inhoud
Eigen Huis & Tuin

DIY: zo maak je een handige constructie voor de hangmat in je tuin

Tom heeft zich laten inspireren door de handige oplossing die Nanda heeft bedacht voor haar hangmat. Een hangmat is leuk in de zomer maar in de winter wil je deze liever opbergen voordat je hangmat zich enkel vult met regen. Gelukkig is daar een handige constructie voor en het stappenplan lees je natuurlijk hier!

Dit heb je nodig:

  • 2 PVC buizen: 140 cm - 60 mm diameter
  • 2 PVC doppen
  • 2 Steigerbuizen : 300 cm -48 mm diameter
  • 2 Steigerhaken die passen op de steigerbuizen. (48 mm)
  • Een hangmat
  • Grondboor

Stap 1. Meten

Aan de slag! De PVC-buizen moeten een flink stuk de grond in zodat we hier straks de steigerbuizen in kunnen zetten. Meet voor je begint met het graven eerst de hangmat op zodat je weet hoeveel ruimte er tussen de gaten moet zitten. Tel een meter op bij de lengte van de hangmat, dan heb je de juiste afstand te pakken.

Stap 2. Gaten graven

Graaf nu twee gaten van 140 cm diep, zo weet je zeker dat de PVC-buis stevig in de grond zit. Zorg ervoor dat de diameter van je boor iets groter is dan de PVC-buis, houd hier ongeveer 70 mm voor aan.

Stap 3. Pvc-buizen

Nu kun je de twee PVC-buizen in de gaten zetten. Zet een streepje op het deel van de PVC-buis dat net boven de grond komt en zaag dit stuk er vervolgens af. Daarna kunnen de PVC-buizen de grond weer in. Zorg dat de buizen stevig in de grond zitten en net boven de aarde uitsteken. Zit alles goed vast? Dan kun je de steigerbuizen in de PVC-buizen schuiven!

Stap 4. Hangen maar!

Schuif nu de haken op de steigerbuizen bovenaan de buis en draai deze strak aan. Hier kun je de hangmat aan ophangen. Zon weg? Dan kun je de steigerbuizen weer uit de PVC-buizen halen en opbergen. Zet de PVC-doppen weer op de PVC-buizen en klaar is kees!

Fotocredits:

Eigen Huis & Tuin