Ga naar de inhoud
Liefde voor je huis

6 tips voor een rustige sfeer in je slaapkamer

Een goede nachtrust is essentieel voor je gezondheid. Het is daarom belangrijk om een fijne rustige sfeer te creëren voor een ultiem ontspannen gevoel. Je kunt met een paar kleine aanpassingen al een groot verschil maken. Maar natuurlijk kun je het ook groots aanpakken. Benieuwd hoe je je kamer kunt inrichten tot een rustige en ontspannen plek? Hieronder geven wij je een aantal tips!

Tip 1: Gebruik neutrale tinten op de muur

Om ervoor te zorgen dat je slaapkamer rust uitstraalt kun je het beste gaan voor een ietwat neutrale tint op de muur. Hierdoor kun je de kamer ook leuk afstylen met wat fellere kleuren maar blijft de omgeving wel rustig. Vaak ogen neutrale tinten ook wat ruimer in je kamer. Ook heeft de kleur blauw op de muur een kalmerende werking!

Tip 2: Gebruik handige opbergruimtes voor je spullen

Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. Maak gebruik van opbergruimtes om je spullen netjes en makkelijk op te ruimen. Zo kun je gemakkelijk opbergruimtes onder je bed of in een kast maken.

Tip 3: Ga voor eenvoudige accessoires

Probeer niet te veel decoratie in je kamer te zetten. Te veel dingen aan de muur of op je bureau kunnen al gauw erg rommelig ogen. Eenvoud hoeft zeker niet saai te zijn. Met een paar goede eyecatchers breek je de ruimte mooi op.

Tip 4: Groen in je slaapkamer

Planten zuiveren de lucht en verhogen de luchtvochtigheid in je slaapkamer. Ze zijn dus erg goed voor de gezondheid. Daarnaast ogen planten in je slaapkamer altijd erg rustgevend.

Tip 5: Koop een bed dat bij jou past.

Een goed bed is eigenlijk het halve werk. Voor sommige mensen kan een slechte rug een reden zijn voor een hard matras en anderen geven weer een voorkeur aan een zacht matras. Het is daarom erg van belang dat je rekening houdt met je eigen lichaam. Ook is het erg belangrijk om goede kussens te hebben. Een goed bed zorgt zowel voor minder rugklachten als een betere nachtrust.

Tip 6: Gebruik de juiste verlichting

De juiste verlichting kan jou helpen bij het verbeteren van je nachtrust. Felle en grote verlichting zorgen voor een visuele verstoring in de slaapkamer. Je kunt zelfs moeilijker in slaap komen door verkeerde verlichting. Je kunt het beste kleine lampen plaatsen op verschillende plekken in je slaapkamer. Of kies voor een lampenkap die het meeste licht blokkeert. Zo kun je rustig en ontspannen in slaap komen.

Fotocredits: