Eigen Huis & Tuin

Van verwaarloosde vuilnisbelt naar sierlijke, Marokkaanse tuin

30 juni 2020 06:29 Aangepast: 30 juni 2020 13:29

Annelies en Jeroen hebben hard gewerkt om hun nieuwe huis te verbouwen, voordat hun zoontje Teun geboren werd. De tuin is helaas slachtoffer geworden van de haast, waardoor Tom en Huib hard aan de slag moeten om hier wat moois van te maken.

De bewoners zijn verliefd geworden op de Marokkaanse tuinen in Marrakech en zouden dit graag terug willen zien komen in hun eigen tuin. Tom en Huib beginnen met het leeghalen van de tuin. Er komt een nieuwe, donkere schutting, zodat de felle kleuren later goed uitkomen. Tom plant olijfbomen in grote borderbakken, omdat dit natuurlijk super typerend is voor een Marokkaanse tuin.

Om de tuin een doorleefd en Marokkaans gevoel te geven, worden er zware, oude deuren geplaatst. Deze geven de tuin direct ontzettend veel karakter. Er komen keramische tegels  in twee verschillende tinten in de tuin te liggen. Daarnaast komen er typisch Marokkaanse tegeltjes in een groene kleur tegen de schutting.

De borderbakken worden gevuld met diverse plantjes en er wordt ook nog grind gestrooid. Als laatste plaatst Tom nog mooie verlichting, zodat diverse elementen uit de tuin prachtig uitgelicht worden. Het meubilair, waaronder zitstoeltjes en een eettafel worden de tuin in gebracht, waarna stylist Denise nog wat typisch Marokkaanse accessoires meebrengt om de tuin helemaal af te maken!

Nu kunnen Annelies en Jeroen hun zorgen over de tuin vergeten en heerlijk genieten in Marokkaanse sferen, samen met hun zoontje Teun. 

Fotografie

Sonja Velda

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore