Eigen Huis & Tuin

Binnenkijken bij... plantenwinkel Wildernis die onze hoofdstad een stukje groener maakt

01 juli 2020 06:37 Aangepast: 01 juli 2020 16:37

Tom is in onze hoofdstad en gaat hier langs bij de plantenwinkel Wildernis van Mila en Emma. Samen hebben zij vijf jaar geleden de deuren geopend van de winkel met één duidelijk doel voor ogen: de stad groener maken!

Toen Emma en Mila vijf jaar geleden begonnen met de stadse plantenwinkel in Amsterdam waren er naast grote tuincentra niet veel winkels die gespecialiseerd waren in planten. Ook werd de kamerplant toen steeds populairder en dus besloten Mila en Emma om een gezellige plantenwinkel te openen met een totaalbeleving. 

Het gaat in de plantenwinkel dus niet alleen om het kopen van planten maar om de hele beleving. Je kunt genieten van de planten en lekker ontspannen of bijkletsen tussen het groen. Je kunt een mooi plantje kopen en daarna nog even werken in deze ontspannen en natuurlijke ruimte!

Het groener maken van de stad staat bij Emma en Mila voorop. Dit doen ze onder andere door kennis en uitleg te geven over stadstuinen, geveltuinen en schaduwtuinen. Ook voor kamerplanten kun je bij Wildernis terecht want hierover bieden ze verschillende workshops aan zoals stekken, een terrarium maken of botanisch tekenen.

Een van de plantendeskundigen die de workshops verzorgt is Iris, ook wel bekend als “mama botanica”. Zij is gespecialiseerd in het onderhoud van kamerplanten en noemt zichzelf een echte professionele plantenliefhebber! Haar liefde voor kamerplanten begon toen zij een plantenasiel opzette en zich ontfermde over dakloze planten die op straat waren gezet. Ze deed veel kennis op begon haar kennis te delen via haar Instagram account. Vorig jaar heeft ze zelfs haar eigen boek uitgebracht waar alle kennis over kamerplanten in terug te vinden is.

De plantenwinkel is zeven dagen per week open en alle producten worden met liefde en zorg gemaakt op een zo duurzaam mogelijke manier dicht bij huis. Volgens Mila en Emma kan iedereen iets met planten en kun je ook als beginner groene vingers kweken!

Fotocredits:

Wildernis

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore