Ga naar de inhoud
Eigen Huis & Tuin

Buitenkijker: de prachtige leeftuin van wel 3000 m2 groot

Tom gaat langs in Wenun Wiesel bij Saskia en Erik-Jan. In 2012 heeft het stel hier hun droomhuis gebouwd en de tuin die daarbij hoort is maar liefst 3000 m² groot. In eerste instantie vond het stel het knap lastig om de tuin in te richten maar uiteindelijk is het de twee gelukt om de tuin optisch kleiner te laten lijken zodat deze een stuk knusser oogt!

Zelf ontworpen

Het huis en de tuin hebben Saskia en Erik-Jan helemaal zelf ontworpen en is een mooie combinatie van landelijk en modern. Als interieurstylist weet Saskia als geen ander hoe ze dit moet aanpakken, zowel van binnen als van buiten ziet het huis er geweldig uit! De keuken is ruim en de plek waar het hele gezin samenkomt voor een kopje koffie of voor het maken van huiswerk. Daarnaast is dit ook de plek waar lekker geborreld en gegeten wordt met vrienden en familie.

Een rustige basis

In de woonkamer geniet het gezin regelmatig van een lekker avondje op de bank met een goede film en een zak chips. Een prachtige ruimte waar de open haard gezellig knettert op de achtergrond. Saskia houdt van een rustige basis en door middel van accessoires brengt zij sfeer en karakter in huis. Een tijdloze basis is volgens haar superbelangrijk omdat je op deze manier niet alles om de zoveel tijd om hoeft te gooien maar met accessoires kunt variëren. Een van Saskia's favoriete combinaties is zwart-wit met hout, dit zie je ook veel terug in haar interieur!

De veranda

De veranda buiten heeft met een verhoogde vlonder en de hekken de kenmerken van een typische Amerikaanse veranda. Hier brengt het gezin veel tijd door en dankzij de elektrische windschermen kan dit bijna het hele jaar door. Vanaf de veranda kun je daarnaast mooi over de tuin uitkijken, en daar ben je wel even zoet mee!

De tuin

Saskia en haar man hebben een tuin met een oppervlakte van 3000 m² aangelegd. Deze tuin oogde door de grasvlakte nog groter dan hij al was en dus besloten ze in het midden van het grasveld heggen te plaatsen. Daarnaast hebben ze de tuin opgedeeld in verschillende ruimtes en hoogteverschillen, op deze manier oogt de tuin kleiner en dus een stuk knusser. Voor de planten in de tuin heeft het stel internet flink afgestruind. Zo komen de vier perenbomen van Marktplaats en ook de dakplatanen hebben ze daar gescoord!

Ook is er in de tuin genoeg plek voor een aantal leuke beesten. Zo is de tuin de leefplek van onder andere de varkens Henk en Evert, de konijnen, de hond en de kippen en de haan. Met deze gezellige beestenboel is het echt landelijk wonen voor het gezin.

Platanen met witte stammen

Onder de platanen in de tuin ligt een heerlijk terras met prachtig bomen waarvan Saskia de stam wit gekleurd heeft met kalk. Dit staat niet alleen supergaaf, het beschermt de stam ook nog eens tijdens strenge vorst. Wil je hier zelf ook mee aan de slag? Let er dan op dat je dit alleen kunt doen bij kalkminnende bomen.

Pizza plek

Naast een leuk tuinhuis heeft de tuin ook nog een buitenkeuken die is voorzien van een pizzaoven waar eigen pizza’s in gebakken kunnen worden. Een fijne plek waar ook Tom zijn buikje rond mag eten met een heerlijke pizza die Saskia speciaal voor hem heeft klaargemaakt!

Fotocredits:

Saskia de Ruiter