Eigen Huis & Tuin

Van ouderwets en rommelig naar landelijk en stijlvol

30 juni 2020 06:25 Aangepast: 09 juli 2020 15:17

Emmy en Roland wonen in een vrijstaande boerderijwoning. Hun dochter Michelle heeft haar moeder opgegeven om de woonkamer te restylen. Er is zo'n 25 jaar niets aan de woonkamer gedaan, dus het wordt hoog tijd dat er iets gaat veranderen!

Het stel houdt heel erg van de landelijke stijl, maar het mag allemaal wel wat strakker. Onze stylist Denise heeft een landelijk industrieel ontwerp gemaakt zodat het een stijlvol familiehuis wordt. Ze gaven aan dat er wel wat meer kleur gebruikt mag worden, dus ons team gaat direct aan de slag!

Thomas begint met de vloer. Aangezien er vloerverwarming ligt, legt hij de ondervloer op de tegels om er vervolgens een pvc-vloer op te leggen. Als deze ligt start hij met de radiatorombouw, om de verwarmingen weg te werken. Zo krijgt de rest van de kamer een rustigere sfeer. Als de inbouw staat is het tijd voor een mooie kleur op de muur. Thomas gebruikt speciale blauwgrijze kalkverf waardoor hij mooie strepen op de muur kan maken.

De hond van het gezin mag ook wel een nieuw plekje krijgen waar hij lekker kan ontspannen, dus Thomas gaat aan de slag voor een mandje. Deze maakt hij zelf van hout. Hierna gaat hij aan de slag met de deuren. Deze lijken op stalen deuren, maar zijn eigenlijk gemaakt van hout! Daarnaast worden er mooie gordijnen toegevoegd voor extra warmte. Zo wordt het geheel niet té industrieel, maar blijft het wat natuurlijker.

Denise heeft een aantal mooie accessoires en meubels uitgekozen voor het gezin. De meerdere banken en stoelen hebben plaatsgemaakt voor één grote en diepe bank, waar het gezin fijn met elkaar op kan zitten. De woonkamer is nu af en straalt rust en gezelligheid uit!

Fotografie

Sonja Velda

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore