Ga naar de inhoud
Huishouden

Lelijke vlek op je bank? Met dit onverwachte drankje verwijder je het heel makkelijk!

Heb je flink gemorst op je mooie stoffen bank of zitten er vieze kringen in de stof? Geen paniek! Met wat Spa Rood heb je dit zo verwijderd!

Spa Rood?

Ja echt! Met een beetje Spa Rood, of bruizend water van een ander merk, kom je al een heel eind als het op vlekverwijdering aankomt! Je kunt het in een plantenspuit gieten en op je bank sprayen. Dit voorkomt dat je je hele bank ondergiet en het al het vocht als een spons opneemt. Nadat je wat Spa Rood op de bank gesprayd hebt, kun je het lichtelijk deppen met een doekje. Zorg dat je niet wrijft, want dan kun je het alleen maar erger maken!

Waarom werkt dit?

Nu horen we je denken, hoe kan water ervoor zorgen dat je vlekken verdwijnen? Eigenlijk is het heel simpel. Het koolzuur in het water is het magische ingrediënt. Deze kleine belletjes in het water spatten uit elkaar wanneer ze de bank raken, waardoor het vuil loskomt van de vezels van de stof.

Wat als het niet helpt?

Blijft de vlek nou zichtbaar? Dan kun je een klein beetje reinigingsmiddel op de bank deppen en alsnog wat Spa rood erover heen spuiten. Zo weekt het reinigingsmiddel de vlek los, waarna het koolzuur dit middel nogmaals versterkt!

Fotocredits:

Headerfoto: manfredrichter - Pixabay