Doe het zelf

5 handige trucjes voor tijdens het verhuizen

04 december 2020 14:33

Verhuizen is vaak een heel gedoe. Alles inpakken en ook nog eens ervoor zorgen dat het allemaal heel aankomt op de nieuwe bestemming. Marja Middeldorp van AD wonen heeft voor ons wel talloze tips hoe je dit het beste aanpakt, maar vandaag vertelt ze ons een paar trucjes voor het verhuizen van spullen.

Meubels verschuiven

Ben je alleen en wil je graag dat ene meubel verschuiven? Dan wil je natuurlijk voorkomen dat de vloer vol krassen zit of dat je per ongeluk een kast op je voet zet. “Leg daarom aan één of twee kanten een matje neer! Til de kast op, schuif het matje onder de pootjes en voilà, de kist glijdt zo van noord naar zuid. Zonder dat de ambulance hoeft te komen”, aldus Marja.

Servies

Ook het servies inpakken kan soms ingewikkeld zijn. Want hoe zorg je er nou voor dat het niet breekt? Daar weet Marja wel raad mee. Haar eerste tip: gebruik rollen inpakpapier om de borden in te pakken! “Daarnaast moet je borden niet horizontaal in een doos zetten. Zet ze allemaal op z’n kant, ingepakt. Als je ze verticaal houdt, blijven ze leven!”

Gaten boren

Als je niet zo’n held bent in klussen, kan soms een gat in de muur boren al een ingewikkeld karweitje zijn. Marja vindt dit zelf soms ook lastig en daarom heeft ze een handige tip voor ons. “Moet je in een glad oppervlak boren? Dan gebruik ik altijd schilderstape en maak daarmee een kruisje op de muur. Zet met een potlood in het midden een stipje, zodat je precies weet waar het gat moet komen. Omdat het schilderstape ruw is, glijdt de boor niet weg.” Na het boren haal je het schilderstape weg en het gat zit precies op de plek waar je hem wilt hebben!

Strepen op de muur

Ben je lekker de meubels aan het verschuiven, zie je opeens zo’n lelijke streep op de muur! En laat het dan net die muur zijn die je pas nog hebt geverfd. Volgens Marja kun je dit heel makkelijk oplossen als het een witte muur is. Haar trucje is namelijk tandpasta! Pak een oude tandenborstel met wat (witte) tandpasta erop en poets over de streep. Je zult zien dat de muur zo weer helemaal wit is!

Heb je een rubberen streep op een zeilvloer? Dat kan je volgens Marja gewoon verwijderen met een gummetje. Supermakkelijk toch?

Putje in het vloerkleed

Als je het oude vloerkleed wilt meenemen naar het volgende huis kan het soms zo zijn dat er putjes in zitten van de poten van de bank of tafel. Dat is geen mooi gezicht als je hem daarna anders wilt neerleggen. “Giet er voordat je ‘s avonds naar bed gaat een beetje water in. Het is dan net alsof je een vijvertje vult. Dan zul je de volgende dag zien dat het weer overeind staat, helemaal als je er met de stofzuiger overheen bent geweest!”

Wij delen wekelijks een tip van Marja. Wil je meer advies, ga dan naar haar website

Ben je nog aan het oriënteren waar je naartoe wil verhuizen? In deze provincie stijgen de huizenprijzen nu explosief. 

Fotocredits

Headerfoto: Unsplash - Sigmund
Foto in artikel: Unsplash - Brooke Lark 

Bron

AD Wonen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore