Eigen Huis & Tuin

Buitenkijker: de historische kasteeltuin van Mary en Aart

01 juli 2020 06:32 Aangepast: 01 juli 2020 14:32

Deze week gaat Tom op bezoek bij de kasteeltuin van Mary en Aart in Vorden. Deze prachtige siertuin wordt al generaties lang onderhouden door de familie en is een plaatje om te zien. De tuin is via Mary's grootouders doorgegeven aan haar ouders en daarna heeft zij het beheer van de tuin op zich genomen. Sinds een jaartje woont Mary weer samen met haar gezin op deze mooie en historische plek!

Generaties op het landgoed

Het landgoed is in totaal 307 hectare groot, waarvan 32 hectare landschapspark en 16 hectare tuin, een aardig stukje grond dus! De grootvader van Mary heeft in de jaren '20 de tuin in grote lijnen vormgegeven. Daarna hebben de ouders van Mary de romantische sferen in de tuin gecreëerd met Engelse rozen en cottagetuinen. Zelf wil Mary er vooral voor zorgen dat de tuin niet alleen op hoog niveau goed onderhouden blijft maar ook een levendige uitstraling heeft.

De rozentuin

De rozentuin is ontwerpen door de grootmoeder van Mary toen ze 17 jaar oud was. Er staan prachtige oude rozen die er al staan sinds 1930. Daarnaast heeft het landgoed ook een lage tuin waar de temperatuur warmer aanvoelt door het hoogteverschil en de beschutting. Deze tuin ligt lager dan de rest van de tuin en vloeit daardoor ook supermooi over in de andere tuinen!

De groentetuin

Ook heeft de tuin een ruime groentetuin met prachtige bloemen. Er staan heerlijke groenten waaronder asperges en er staat genoeg kool voor de hele familie! De bloemen in de groentetuin maken de plek nog mooier en kleurrijker. Mary geeft als tip om naast een combinatie van bloemen en groenten ook te spelen met de verschillende hoogtes van de bloemen, dit geeft een supermooi effect!

Kasteeltuin

Het landgoed is een echte historische parel waar al drie generaties zichtbaar hard aan gewerkt wordt. De kasteeltuin is inspirerend en uniek en hopelijk blijft het landgoed nog generaties lang bestaan!

Het landgoed bezoeken

Wil jij het prachtige landgoed een keer in het echt bewonderen? Dat kan! De tuin is een aantal dagen per jaar geopend voor publiek en ook worden er wekelijks rondleidingen gegeven. Meer weten? Neem dan een kijkje op de website!

Fotocredits:

Mary Gatacre

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore