Eigen Huis & Tuin

Zo laat je de barokstijl terugkomen in jouw eigen tuin

01 juli 2020 06:33 Aangepast: 01 juli 2020 14:33

Ben jij helemaal geïnspireerd geraakt door de prachtige kasteeltuin van Mary en Aart? Ga dan zelf aan de slag en laat de barokstijl terugkomen in jouw eigen tuin. Hulp nodig? Wij hebben wat inspiratie voor je op een rijtje gezet!

Centrale hoofdas

Een belangrijk kenmerk van de baroktuin is dat er een accentuerende hoofdas is gericht op het gebouw en aansluit op de hoofdruimte van het gebouw. Op deze manier vormen de tuin en het huis een mooi geheel. De versieringselementen bevinden zich in de baroktuin meestal op de kruispunten van de assen, de versiering geeft de tuin een rijkelijk gevoel.

Water en symmetrie

Ook zie je in baroktuinen dat vijvers en perken symmetrisch worden aangelegd in rechthoeken. Meestal zijn de verhoudingen hiervoor 3 bij 5. Water is een belangrijk element in de Baroktuin en dit kun je bijvoorbeeld terug laten komen in de vorm van vijvers, fonteinen en waterspuwers.

Planten en grind

De hagen in de baroktuin zijn altijd kort gesnoeid, zo komt het gebouw namelijk beter uit. De sierlijk gevormde perken worden vaak gevormd met behulp van lage buxushagen. Daarnaast is wit grind ook typisch voor de barokstijl, hiermee worden de tussenruimtes opgevuld. Ook kun je met het witte grind een mooi contrast creëren tussen het grind en het gras. Natuurlijk kunnen bloemen niet ontbreken en met prachtige pioenrozen en fuchsia’s laat jij ook met bloemen de barokstijl terugkomen in jouw eigen tuin!

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore