Huishouden

Nu is het moment om je koelkast schoon te maken!

08 januari 2021 07:02
Beeld © Pixabay

Eigenlijk moet je je koelkast elke drie tot zes maanden schoonmaken. Het makkelijkste is om dit tijdens de winter te doen, want dan kun je al je etenswaren buiten bewaren!

1: Koelkast leeg maken

Wanneer het buiten tussen het vriespunt en ongeveer 10 graden ligt, kun je heel gemakkelijk de inhoud van je koelkast buiten bewaren. Je kunt de koelkast uitzetten, maar dit hoeft niet per se. Zo kun je rustig de tijd nemen om die koeler eens goed te poetsen. Dit is dus de eerste stap, de koelkast leeghalen. Je kunt alles in kratten of dozen zetten in de tussentijd, zodat je het makkelijk buiten kunt zetten.

2: Koelkast schoonmaken en afvoer eventueel doorprikken

Bedenk je wel dat je hier je eten in bewaart. Gebruik dus geen agressieve schoonmaakmiddelen! Maak een sopje met allesreiniger of een milde zeep en boen hier de binnen- en buitenkant van de koelkast mee. Check tegelijkertijd de afvoer onderin de koelkast. Als deze verstopt is, blijft er namelijk water in de koelkast liggen. Je kunt de afvoer doorprikken met een satéprikker en rondom schoonmaken met een wattenstaafje.

3: Losse onderdelen schoonmaken

Je kunt alle losse onderdelen zoals lades en planken in de gootsteen schoonmaken onder de kraan. Zo kun je deze even laten weken en een stuk makkelijker goed schoonmaken. Zorg dat je alles goed afdroogt wanneer je klaar bent, voordat je alle producten weer terugzet!

 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Zo verminder je het energieverbruik van je koelkast of vriezer

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore