Huishouden

Hang je truien zó op en je bespaart ruimte in de kledingkast!

01 juli 2020 15:59 Aangepast: 03 juli 2020 15:59

Wanneer je een stapel truien in je kast hebt liggen, is de kledingkast zo vol. Super onhandig, helemaal als je al niet zoveel ruimte hebt! Maar wist je dat er een manier is zodat je truien mooi blijven en waarmee je ruimte bespaart? Wij vertellen hoe je dit kunt doen.

De trui ophangen

In plaats van de trui opvouwen, kun je beter de trui ophangen! Dit kun je echter beter niet doen door een gewone kledinghanger door de hals van de trui te steken, want hierdoor verliest de trui vaak zijn vorm. Je moet juist gebruik maken van een kledinghanger met een horizontale lat in het midden. Hier kun je de trui namelijk overheen hangen. Hoe? Lees het stappenplan goed door.

Stap 1: Leg de trui op een vlak oppervlaken vouw het in de lengte. 

Stap 2: Leg de kledinghanger op z'n kop op de trui en zorg dat de haak van de hanger bij de 'oksel' van de trui uitkomt. 

Stap 3: Vouw de ene kant van de trui (het lijfgedeelte) over de ene arm van de hanger en zorg dat ie onder de verticale lat doorgaat. En doe hetzelfde met de andere kant van de trui (de armen). 

Op deze manier zul je zien dat het ruimte bespaart én dat de truien hun vorm behouden. Wil je liever een filmpje zien hoe je dit doet? Bekijk het filmpje hieronder! 

KonMari-methode

Naast truien, kan je ook andere kleding op een slimme manier opbergen in je kledingkast. Zo schreven wij eerder over Marie Kondo, een opruimgoeroe, die ook allemaal handige opvouw trucjes heeft. Op deze manier puilt jouw kledingkast niet meer uit en heb je ook geen grotere kast nodig!

Fotocredits

Headerfoto: Unsplash - Yasmine Boheas

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore