Ga naar de inhoud
RTL Wonen

Met dit simpele en goedkope trucje ruikt je badkamer altijd naar een spa

Wanneer je een dagje naar de wellness gaat, kun je echt genieten van die heerlijke spa-geur. Naast dat het lekker ruikt, is het ook nog eens heel goed voor je gezondheid. Wist je dat je deze geur op een hele makkelijke én goedkope manier ook terug kunt laten komen in je eigen badkamer? Hoe? Met eucalyptus!

Eucalyptus in de badkamer

Dit plantje heeft echt een wellness-geur. Breek maar eens een blaadje van het plantje doormidden en de frisse geur komt je tegemoet. Maar wist je dat de geur ook verspreid wordt wanneer er stoom bij komt? In de badkamer dus! Zet daarom wat eucalyptus in een vaas in de badkamer en je zult zien (of ruiken) dat jouw badkamer een heuse spa wordt.

Aan de douchekraan

Als je de eucalyptus nog beter wilt ruiken, zou je ook wat takjes aan de douchekraan kunnen hangen. Pak een paar takjes, bind aan het uiteinde een touwtje en hang ze aan de kraan. Omdat op deze plek nog meer stoom vrijkomt, zal de eucalyptus ook meer geur verspreiden. Daarnaast ziet het natuurlijk ook gewoon gezellig uit, wat groen in de badkamer!

Goed voor je gezondheid

Het is natuurlijk een heerlijke geur, maar het is ook nog eens heel gezond. Dankzij de stoom in de douche komt er een eucalyptus-aroma vrij. Deze aroma zorgt ervoor dat het luchtwegklachten kan verzachten. Als je bijvoorbeeld last hebt van een verstopte neus, is een douche nemen met wat eucalyptus een heel goed medicijn!

Fotocredits

7
Lees ook:
7 planten die het goed doen in de badkamer
Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: