Marja Middeldorp geeft raad:

Vieze waas op je spiegel? Zo kom je er vanaf!

28 november 2020 07:01 Aangepast: 30 november 2020 16:46

Zit er op jouw spiegel ook wel eens zo??n vieze waas? Heel vervelend als je jezelf even goed wilt bekijken of je make-up op wilt doen. Het is dan ook tijd om 'm eens goed schoon te maken en daarom heeft Marja Middeldorp van AD wonen een briljante tip voor ons.

Schoonmaakmiddel

Begin de schoonmaak met een goed sopje. “Gebruik niet te veel schoonmaakmiddel! Zet een half emmertje water klaar met een theelepeltje schoonmaakmiddel of afwasmiddel. Echt niet meer, hoor. Want dan wordt de spiegel niet schoon, maar blijf je die zeepresten zien in de vorm van opgedroogde strepen”, aldus Marja.

Sok en theedoek

Marja gebruikt voor het schoonmaken een oude sok die net uit de wasmachine komt en een schone theedoek. Doe de sok dan om je hand en stop deze even in het sopje, maar niet te nat! Veeg hiermee over de spiegel. Doe dit met de andere kant van de sok nog een keer en vervolgens met een droge theedoek eroverheen! Zorg dat je geen stukje van de spiegel vergeet, anders moet je het nog een keertje doen.

“Je zult zien dat je sipegel op deze manier zo weer gaat glimmen!”, vertelt Marja. “En weet je: als je er dan overheen gaat, voel je helemaal geen weerstand meer. Als een sleetje glij je er overheen. Dat is het nou net met schoonmaken. Het is helemaal niet vervelend om te doen. Het voelt heerlijk. Zo begin je het nieuwe jaar goed.”

Wij delen wekelijks een tip van Marja. Wil je meer advies, ga dan naar haar website.

Fotocredits

Headerfoto: Unsplash - Suhyeon Choi

Bron

AD Wonen

Alieke van Rijn

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore