Ga naar de inhoud
Van onze partner Air So Pure

Zo creëer je een ware botanische look in huis!

Soms heb je het gevoel dat er iets mist in je woonkamer, slaapkamer of keuken. Heb je al goed rondgekeken of er wel wat groen in huis staat? Met deze planten en leuke potjes krijg je direct een botanische look!

Planten die echt wat toevoegen

Doe voordat je planten gaat inslaan eerst even research. Sommige planten hebben namelijk veel extra’s die veel toevoegen aan het binnenklimaat in huis. Denk bijvoorbeeld aan luchtzuiverende planten! Kies voor fijne, kleine plantjes zoals de calathea of asplenium, die je op je nachtkastje kunt zetten of in de keuken. Ga je liever voor een groots effect, dan kun je kiezen voor een plant met veel of grote bladeren, zoals de areca of kentia palm.

Natuurlijke materialen

Niet alleen de planten, maar ook de potjes waar je ze in doet hebben veel effect op de ruimte. Wanneer je massieve potten uitkiest, blijft het geheel vrij statisch. Kies daarom voor wat meer natuurlijke materialen, zoals riet! Dit geeft direct een veel zachtere look, waardoor je het botanische gevoel versterkt. Je kunt kleine mandjes uitzoeken, maar ook grotere voor in de huiskamer!

Ben je benieuwd welke planten jouw huis een botanische look kunnen geven? Check de site van Air So Pure voor meer inspiratie!