Ga naar de inhoud
RTL Wonen

7x slimme hacks met een elastiekje die je leven makkelijker maken

Wist je dat een elastiekje het leven veel makkelijker kan maken? Zo zou je hiermee kunnen voorkomen dat de vuilniszak naar binnen glijdt of kun je een pot snel openkrijgen. Hoe? Lees hier 7 handige lifehacks voor in huis!

1. Zeeppompje

Komt er uit jouw zeeppompje soms ook veel te veel zeep? Met een elastiekje is dat heel makkelijk op te lossen! Doe een rubberen elastiekje om de hals van het zeeppompje en je zult zien dat je veel zuiniger omgaat met zeep, omdat je 'm niet volledig kan indrukken. Dit is niet alleen goed voor je geld, maar ook nog eens beter voor het milieu!

2. Snijplank

Wanneer je groenten of vlees gaat snijden, kan de snijplank soms alle kanten op schuiven. Een elastiekje is dan de perfecte oplossing. Doe aan allebei de zijkanten van de snijplank een rubberen elastiekje en je zult zien dat de snijplank gewoon op z’n plek blijft liggen tijdens het snijden!

3. Potten openmaken

Soms krijg je glazen potten zo open, maar soms kun je draaien wat je wilt en komt er geen beweging in. Doe dan een elastiekje om de deksel van de pot heen en probeer hem zo open te draaien. Doordat het rubber van het elastiekje heel stug is, zal je zien dat je meer grip hebt en de deksel zo van de pot af is!

4. Jaloezieën schoonmaken

Heb je ook zo’n hekel aan het schoonmaken van de jaloezieën? Gelukkiger zijn er wat handige hacks voor, net als deze borstel. Maar wist je dat je het ook gemakkelijk kunt schoonmaken met keukengerei wat je sowieso in de kast hebt liggen? Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een spatel, een doekje, en daar komt ‘ie weer: een elastiekje. Bind het doekje om de spatel heen met het elastiekje en maak hiermee de jaloezieën weer stofvrij.

5. Kapotte tuinslang maken

Wanneer je tuinslang kapot is, zullen veel mensen snel een nieuwe kopen. Maar eigenlijk is dit best wel zonde, omdat je het op een gemakkelijke en snelle manier kan oplossen. Wikkel een rubberen elastiekje strak om het kapotte gedeelte van de tuinslang heen. Komt er dan nog steeds water uit? Doe er dan nog eentje omheen en je zult zien dat het elastiekje een heleboel water tegenhoudt!

6. Vuilniszak vastzetten

Glijdt de vuilniszak in jouw prullenbak ook nog wel eens naar binnen? Erg vervelend! Ook dit kun je makkelijk oplossen met een elastiekje. Wanneer je een vuilniszak in de prullenbak hebt gedaan, doe je een elastiekje om de rand heen en de vuilniszak kan zo niet meer naar binnen glijden!

Niks
Elke week de nieuwste inspiratie!
Niks missen? Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

7. Lepel op zijn plaats houden

Wanneer je bijvoorbeeld een mayonaisepot hebt waarvoor je een lepel gebruikt, kan het nog wel eens gebeuren dat de lepel in de pot glijdt. Dit is altijd een vies klusje om hem er dan weer uit te halen en schoon te maken. Hoe je dat voorkomt? Nou, met een elastiekje! Wikkel een elastiekje om het handvat van de lepel waar hij de pot raakt en zo blijft de lepel op z’n plek.

Fotocredits

Voor meer artikelen van RTL Wonen, klik hier: