Eigen Huis & Tuin

Zo laat je planten shinen in een open kast of wandrek

14 januari 2021 07:04

Planten in de vensterbank, planten in een hanger of planten op een standaard; we kennen het inmiddels wel. Maar heb je er al eens aan gedacht om je planten te laten shinen in een open kast?

Open kast

Wanneer je je planten in een grootse open kast zet, kun je ze mooi clusteren voor een geweldig groen geheel! Zo krijg je echt een botanische hoek. Je kunt diverse soorten planten combineren voor een speels effect. Zo kun je bijvoorbeeld hangplanten wat hogerop zetten, zodat die gedeeltelijk over de plank heen vallen. Hiernaast zet je dan een ‘gewone’ kamerplant die juist de hoogte in groeit.

Wandrek

Je kunt ook voor een wandrek kiezen, waar je diverse kleine planten in zet. Deze hang je gemakkelijk aan de muur en kun je ook combineren met andere kleine plantenrekjes en wandkastjes. Hier kun je vooral wat kleinere planten op kwijt, zoals kleine kamerplantjes, cactussen of vetplanten. 

Plantenrek

Wil je liever iets onopvallender gaan of wil je alles van de muur afhouden? Dan kun je kiezen voor een kleiner plantenrekje, zoals deze. Hier kun je ook aardig wat planten op kwijt, maar kun je wat lager bij de grond houden. Zowel leuk voor binnen als buiten! 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

DIY: maak zelf een houten plantenstandaard

Fotocredits:

Headerfoto: Loods 5 Foto 1: Loods 5 Foto 2: Xenos Foto 3: Loods 5

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore