Ga naar de inhoud
Liefde voor je huis

Deze 5 handige apps helpen je om planten te herkennen én verzorgen

Heb je onlangs een nieuwe plant gekocht voor in huis, maar weet je niet welke het is dus ook niet hoe die verzorgd moet worden? Of vind je die ene plant of bloem zo mooi, maar heb je geen idee wat z'n naam is? Dan kan je soms wel uren zoeken op het internet of in het tuincentrum voordat je hem gevonden hebt! Daarom zijn er speciale apps gemaakt die jouw plant herkennen en je vertellen hoe die heet én hoe je 'm verzorgt.

1. Plantnet

Deze planten app herkent tot wel 20.000 soorten planten! Het werkt eigenlijk heel makkelijk: je maakt een foto van de plant, uploadt hem in de app en je krijgt de naam van de plant, plus wat extra informatie. Je kunt hier zelf nog een kaartje bijhouden waar je de plant bent tegengekomen, zodat je hem altijd weer terug kunt vinden! De app kan je gewoon gratis downloaden via de Apple of Play Store.

2. PictureThis

Deze app zoekt niet alleen je plant op, hij helpt ook nog eens met het verzorgen ervan! Wanneer je plant water of voeding moet, krijg je een melding, zodat je het niet vergeet. Hij waarschuwt je zelfs als je een plant hebt gekocht die gevoelig is voor een plantenziekte, zo weet je precies wat je in huis hebt gehaald. Vind je het leuk om je planten te delen met andere mensen? Dat kan ook via deze app! Helaas is hij maar 1 weekje gratis en betaal je daarna €19,99 per jaar.

3. iNaturalist

Ben je op zoek naar een app die naast planten ook dieren herkent? iNaturalist is een app die jouw helpt ze te herkennen, maar je kunt ook andere mensen helpen om de planten of dieren te herkennen. Speciaal voor de echte natuurliefhebber dus! Je kunt hem gratis downloaden via de Apple of Play Store.

4. Plantsnap

Deze app beschikt over een uitgebreide database van bloemen, planten, bomen enzovoort. Zelfs paddenstoelen zijn hier niet onbekend! Je kunt foto’s zien van over de hele wereld, dus het is lekker internationaal. Wil je direct beginnen? De app heeft een gratis proefversie en kost daarna rond de €10,- tot €20,- per jaar. Verder is hij beschikbaar voor Apple en Android.

5. Plantifier

Bij deze app upload je simpelweg een foto van je plant en experts vertellen je welke het is. Je kunt ook zelf anderen helpen met het identificeren van hun planten. Superhandig toch? De app is helemaal gratis en beschikbaar op de Apple of Play Store.

Weet je wel welke plant je in huis of in de tuin hebt staan, maar ben je gewoon benieuwd naar de verzorging? Deze apps zorgen ervoor dat het verzorgen een eitje wordt!

Fotocredits:

Bron: