Van onze partner Sanisale

Tegelen versus stucen: wat is nu eigenlijk handig?

22 juni 2020 15:47 Aangepast: 29 juni 2020 15:47

Een nieuwe badkamer brengt veel keuzes met zich mee. Een van de keuzes is wat je met je muren gaat doen. Ga je betegelen of kies je toch voor een strakke, gestucte muur? Wij hebben beide manieren vergeleken.

Waarom kiezen voor stucen

De laatste tijd wordt steeds vaker gekozen om de volledige badkamer te stucen met een speciale, waterbestendige stucverf. Het geeft een strak geheel, wat momenteel erg trendy is. Het straalt rust en eenheid uit, wat veel mensen waarderen in de badkamer. Daarnaast is een stuclaag naadloos, wat betekent dat het een stuk hygiënischer is dan tegels. Vuil zal zich niet ophopen in de naden, zoals dit bij tegels wel gebeurt. Hierdoor hoef je niet met agressieve schoonmaakmiddelen aan de gang om de voegen weer schoon te krijgen. Helaas is het minder betrouwbaar wat betreft waterdichtheid, omdat er scheuren in kunnen komen. Hierdoor heb je op de lange termijn meer werk aan deze muur.

Waarom kiezen voor tegels

Het betegelen van badkamers wordt niet voor niets nog ontzettend veel gedaan. Het heeft een stuk meer karakter dan het stucen, omdat je ontzettend veel opties hebt qua tegels. Je kunt het heel persoonlijk maken. Daarnaast kan het betegelen van je badkamer veel sneller gedaan worden dan stucen, omdat het minder lang hoeft te drogen. Stucen moet goed uitdrogen voordat je gebruik kan maken van de badkamer en dit kan meerdere dagen duren.  Bij tegels is de droogtijd veel korter. Het fijne van tegels is dat het minder snel beschadigd en niet kan scheuren, zoals dit bij stucen wel kan gebeuren. De voegen bieden extra stevigheid, waardoor deze muur een stuk langer mooi blijft. 

Wil je meer informatie over het stucen of betegelen van je badkamer? Ga naar Sanisale.com voor passend advies!

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore