Van onze partner Keukensale

Bekijk deze 4 manieren van keuken afzuiging

22 juni 2020 15:49 Aangepast: 29 juni 2020 15:49

Wij hebben vier opties voor je geselecteerd. De schouwkap is de meest voorkomende variant, de ingebouwde afzuiging is het mooist weggewerkt, de downdraft vinden wij gewoon supercool en de combohob geeft je veel vrijheid.

1. De schouwkap

Dit is de meest voorkomende variant van afzuiging, namelijk de schouwkap. Deze komt uit het plafond en vormt een brede overkapping boven je fornuis of kookplaat. Deze heeft de meeste zuigkracht, omdat hij relatief ver van de kookplaat staat. Deze afzuigkap kan perfect gebruikt worden wanneer je een kookeiland hebt of gewoon boven je aanrecht. In dat geval kan je hem ook aan de muur laten bevestigen.

2. Ingebouwde afzuiging

Wil je de afzuigkap eigenlijk niet zien in je keuken? Dan kun je ervoor kiezen om hem in te laten bouwen in je keukenkastjes. Hierdoor valt hij mooi weg, maar is nog steeds net zo functioneel. Je kunt voor een enkelvoudige plaat kiezen, maar ook voor eentje die je extra uit kunt schuiven. 

3. Downdraft afzuigkap

Dit is een vrij moderne optie, namelijk een afzuigkap die geïntegreerd is naast je kookplaat. Wanneer je hem niet gebruikt, is hij weggewerkt in je aanrecht. Wanneer je begint met koken, kun je hem laten verschijnen en zuigt hij direct naast je kookplaat af. Je houdt de ruimte boven je kookeiland of fornuis dus vrij. Houd er wel rekening mee dat deze wat meer ruimte in je aanrecht nodig heeft, omdat deze hier dus ook in verdwijnt wanneer je hem niet nodig hebt.

4. De combohob

De combohob is geweldig als je geen grote afzuigkap wilt boven het aanrecht. Bij de combohob zit de afzuiging namelijk verwerkt in je kookplaat, die alles direct afzuigt. Dit geeft je meer vrijheid in het ontwerp van je keuken, omdat je niet gebonden bent aan een afzuigkap. 

Heb jij advies nodig over wat voor afzuigkap het beste in jouw keuken past? Raadpleeg de website van Keukensale.com!

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore