Eigen Huis & Tuin

DIY: zo maak je een superleuke mozaïek plantenpot, perfect voor jouw kerstboom!

01 juli 2020 06:53 Aangepast: 01 juli 2020 12:53

Tom gaat aan de slag met het maken van een mozaïek plantenpot. Deze plantenpot kun je thuis ook supermakkelijk zelf maken en is perfect om je kerstboom met kluit in te zetten. Hoe je dit doet? We zetten alle stappen voor je op een rijtje!

Dit heb je nodig:

  • Terracottapot 41 cm hoog – of naar keuze
  • Verschillende tegels naar keuze
  • Tegelvoeg
  • Tegellijm pasta

Stap 1. Tegels breken

Aan de slag! We gaan beginnen met het breken van de tegels. Kies tegels uit die jij mooi vindt en wees niet bang om verschillende kleuren en prints met elkaar te combineren. Breek de tegels in kleine stukjes zodat het mozaïek niet te grof wordt. Om de tegels te breken kun je het best gebruik maken van een punthamer en tang. Zet ook altijd een veiligheidsbril op zodat je ogen beschermd zijn tegen losvliegende stukjes tegel.

Stap 2. Het ontwerp

Je kunt helemaal zelf bepalen hoe je de pot wilt decoreren. Je kunt kiezen voor verschillende patronen of leuke figuurtjes maken. Als je een patroon of figuur gaat maken teken dan eerst het ontwerp uit op de pot. Daarna kun je de stukjes erop gaan plakken met tegellijm.

Stap 3. Voegen

Bijna klaar! Dat ging snel he? Als alle tegeltjes goed droog zijn en stevig vastzitten kun je beginnen met het voegen. Gebruik voor het voegen tegelvoeg en breng deze aan met een spons zodat je de tegelvoeg goed kunt verdelen over de pot. Laat alles nu zeker een uur drogen en maak daarna de pot schoon met een natte spons. Kerstboom erin en klaar is kees!

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore