Eigen Huis & Tuin

Van oud schapenhok naar een mancave aan huis

30 juni 2020 06:18 Aangepast: 30 juni 2020 13:18

Chris en Jantine hebben hun rijtjeshuis ingewisseld voor een huis op het platteland. Ze zijn ontzettend fan van de Amerikaanse stijl en willen graag een mancave in de oude schapenstal. Daar weet Thomas wel raad mee!

Onze stylist Denise heeft het plan gepresenteerd aan de bewoners. Door oude en nieuwe materialen te mixen in deze mancave, krijg je een heel authentiek gevoel. Het moet de uitstraling krijgen van een oudere bar. De oude materialen zijn grotendeels tweedehands gekocht, waardoor deze mancave erg duurzaam is geworden. Als eerste moet er daarom een oudere, houten vloer in gelegd worden.

Thomas gaat ondertussen aan de slag met de speciale bar. Hiervoor heeft heeft hij een oude Amerikaanse auto als onderstel van de bar op de kop getikt. De bovenkant van de auto wordt eraf gezaagd, zodat hier een blad op gelegd kan worden. Een tweedehands spoelbak en een dik houten blad erboven op en de bar is helemaal af!

Thomas maakt ramen in de deuren van de schuur, zodat er meer daglicht in valt. Daarnaast wil Denise een verlaagd plafond boven de zithoek creëren door een glas in lood scherm te gebruiken. Er wordt een grote biljarttafel geplaatst en daarnaast ook nog een gokkast. Daarnaast kan een goede koelkast ook niet ontbreken naast de bar! Naast alle tweedehands items wordt er ook nieuw meubilair en nieuwe accessoires toegevoegd.

De mancave is helemaal af. Het is nu een prachtige locatie geworden om lekker te hangen met vrienden, feestjes te geven of zelf even tot rust te komen.

Fotografie

Sonja Velda

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore