Huishouden

6 tips om klaarwakker te blijven met oudjaarsavond

29 december 2019 12:38 Aangepast: 17 juli 2020 12:38

Tijdens oud & nieuw is het voor sommige mensen best moeilijk om wakker te blijven tot de jaarwisseling om 00:00 uur. Vooral als je een keer van plan bent om het thuis te vieren. Maar het zou toch jammer zijn dat je in het allereerste moment van het nieuwe jaar allang in dromenland bent? Daarom geven wij je wat tips.

Tip 1: Blijf bezig en doe iets leuks

Heel belangrijk bij deze avond: voorkom dat je je gaat vervelen! Hierdoor wordt je namelijk moe en zal je sneller in slaap vallen. Nodig daarom mensen uit, gezelligheid zorgt er sowieso al voor dat je wat langer op wilt blijven! Ook is het slim om echt leuke dingen te gaan doen, pak bijvoorbeeld spelletjes uit de kast of steek gezellig alvast wat vuurwerk af. Allemaal activiteiten die ervoor zorgen dat je wakker blijft en die je een leuke avond kunnen bezorgen.

Tip 2: Begin niet te vroeg met alcohol drinken

Natuurlijk is het heerlijk om een wijntje of een biertje te drinken tijdens oud & nieuw, maar begin niet te vroeg! Dit kan er namelijk voor zorgen dat je wat later op de avond heel moe wordt. Begin pas rond 21:00 met je eerste glaasje en bouw het zo langzaam op, mocht je daar behoefte aan hebben. 

Tip 3: Neem voor die tijd genoeg rust

Weet je al van je zelf dat je echt snel moe wordt? Dan is het slim om de avond van te voren een lange nacht te maken. Ga lekker vroeg naar bed of slaap eens een keertje uit! Je zou natuurlijk ook de middag voor oudejaarsavond een uurtje kunnen slapen.

Tip 4: Begin de avond met een douche

Heb je op oudejaarsdag gewerkt? Om dan de avond echt fris en fruitig te beginnen, zou je de avond kunnen beginnen met een lekkere douche. Zo begin je de avond rustig en kun je nog eventjes uitrusten van je werk. Bijna klaar met douchen? Draai dan de douche nog eventjes op een koude stand, zodat je er goed wakker van wordt!

Tip 5: Eet niet teveel ongezond

Van veel suikers en ander ongezond voedsel word je juist vaak heel moe. We snappen natuurlijk wel dat het met oud & nieuw heel moeilijk is om van al dat lekkers af te blijven, maar probeer er wel aan te denken! Dit zal je namelijk echt helpen om de hele avond op te blijven.

Tip 6: Drink koud water

Als je echt heel moe wordt, is het slim om veel koud water te drinken. Dit schudt je net als een koude douche wakker en zo wordt je lichaam geprikkeld om dat ene uurtje niet in slaap te vallen!

Fotocredits

Headerfoto: Unsplash - Alexander Kagan

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore