Huishouden

Zo maak je het wassen nóg makkelijker (en minder vervelend)

02 januari 2021 07:09

Het blijft een routinedingetje, het doen van de was. Je ontkomt er niet aan, dus we geven je graag wat tips om het wat makkelijker (en daardoor minder erg) te maken.

Uit het zicht!

Een wasmachine in het midden van de kamer staat natuurlijk niet heel chic. Probeer hem daarom een beetje weg te werken, door hem bijvoorbeeld achter deuren te zetten. Je kunt achter deze deuren direct alle was benodigdheden opbergen. Zo houd je het geheel netjes. Heb je toevallig nog een inbouwkast die je nog niet gebruikt, dan kun je het hier in kwijt.

Koop matching manden

Je kunt het best alle was van tevoren sorteren. Zet enkele manden in de buurt van je wasruimte en sorteer je was op kleur en materiaal. Zo kun je alle kleuren was achter elkaar in de wasmachine gooien. Dit bespaart tijdens het wassen heel veel tijd en zo kom je er niet aan het eind achter dat er toch nog een wit shirt achtergebleven is.

Hang het op!

Je hebt in de wasruimte een plek nodig om je was op te hangen. Zorg dat hier genoeg ruimte voor is, want anders hangt je natte was altijd tegen elkaar aan. Zo schiet het natuurlijk niet op met drogen! Je kunt een groot wasrek gebruiken die je weer inklapt wanneer het droog is, maar je kunt ook een rails hangen boven je wasmachine. Zo kun je de lege ruimte boven je apparatuur opvullen.

Vouw het op!

Niet iedereen heeft hier de ruimte voor, maar het zou ontzettend handig zijn als je de schone was direct kan opvouwen. Staan je wasmachine en droger naast elkaar? Kijk dan of je een plank er overheen kunt bouwen, zodat je een leeg plateau bovenop je apparatuur hebt. Hier kun je dan direct je schone kleding opvouwen. Je kunt ook een plank aan de muur bevestigen die je uit kunt klappen. Dit bespaart ruimte en kun je weer inklappen wanneer je klaar bent.

Fotocredits:

Headerfoto: Eigen Huis & Tuin

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore