Van onze partner Sanisale

Denk je over een inloopdouche? Dit zijn de voor- en nadelen!

22 juni 2020 15:08 Aangepast: 29 juni 2020 15:09

Wanneer je van plan bent om een nieuwe douche aan te schaffen en te installeren, is het goed om na te denken over de opties. Ga je voor een douchecabine of een inloopdouche? We zetten de voor- en nadelen voor je op een rijtje.

De nadelen van een inloopdouche

Laten we beginnen bij de nadelen van een inloopdouche. Ten eerste is een inloopdouche een stuk kouder dan een douchecabine. Dit komt omdat de warme lucht van het water snel de hele ruimte intrekt. Hierdoor is het een stukje kouder douchen bij een inloopdouche. Bij een douchecabine blijft dit grotendeels hangen, waardoor je geen warmte verliest.

Ten tweede kun je meer last hebben van nattigheid, wat zich verspreidt tot ver buiten de douche. Je hebt geen douchebak, waardoor het dus uit de doucheruimte kan lopen. Dit kun je natuurlijk gedeeltelijk voorkomen met een extra muurtje of glazen douchewand, zodat de douche nog maar aan één kant open is. Daarnaast kun je de vloer lichtelijk laten aflopen richting het doucheputje, zodat het meeste water juist de douche inloopt in plaats van eruit.

De voordelen van een inloopdouche

De voordelen zijn natuurlijk leuker om te lezen, en er zijn er een hoop! Het eerste voordeel is dat je een inloopdouche grotendeels naar jouw smaak kunt ontwerpen. Je bent niet gebonden aan afmetingen van douchebakken of deuren die open moeten kunnen. Daarnaast heeft een inloopdouche een luxe en moderne uitstraling. Het staat vaak een stuk eleganter dan een douchecabine, die snel vrij groot en lomp in de ruimte staat.

Het derde voordeel is dat een open douche een stuk gemakkelijker schoon te maken is. Je hoeft niet in de groeven, rubbers en kiertjes van een douchedeur te poetsen. Je hebt vooral te maken met grote vlakken in plaats van kleine, onbereikbare plekjes. Het laatste voordeel is dat een inloopdouche één is met de rest van de ruimte. Het vormt echt onderdeel van het geheel, terwijl een douchecabine afgesloten is.

Wil je meer informatie over inloopdouches of diverse inloopdouches bekijken? Check de website van Sanisale.com om dit te vinden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore