Eigen Huis & Tuin

Een eclectisch interieur? Dit houdt het in

16 december 2020 20:21 Aangepast: 17 december 2020 12:09

Je ziet de term 'eclectisch' steeds vaker opduiken wanneer een bepaalde woonstijl omschreven wordt. Toch is het niet voor iedereen even duidelijk wat dit nou precies is. Dus leggen wij het je graag uit!

Volgens het woordenboek

Volgens het woordenboek betekent eclectisch letterlijk: ‘het beste uitkiezend’. Wanneer je deze dus op interieur betrekt, betekent het dat je het beste van elke stijl uitkiest. Hier maak je weer je eigen stijl van. Eclectisch is dus een ontzettend persoonsgebonden stijl en voor iedereen anders. Vaak worden wat oudere stijlen gecombineerd met moderne interieurtrends en dat allemaal naar jouw smaak.

Maximalisme?

Nu horen we je denken, is het niet hetzelfde als het maximalisme? Nee, zeker niet. Het is niet de bedoeling dat deze stijl hysterisch wordt, maar eerder avontuurlijk. Het moet geen verzameling zijn van twintig stijlen door elkaar die je in één ruimte samenbrengt.

Kleuren en materialen

Hoewel er geen definitieve kleuren, materialen of vormen gebruikelijk zijn bij deze stijl, is er één ding zeker. Er is namelijk van alles wat! Daar moet wel bij gezegd worden: het moet een bepaalde eenheid uitstralen. De items moeten wel bij elkaar kloppen. Zoals hierboven vermeld werd is het niet de tegenhanger van het minimalisme. Je kunt niet elk item zomaar toevoegen aan de verzameling. Je hebt de vrijheid om het leukste van elke interieurstijl te selecteren, maar wees wel kritisch!

Fotocredits:

Headerfoto: Mindy Schroor

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore