Ga naar de inhoud
Liefde voor je huis

Deze handige cadeautjesregel zorgt voor gegarandeerd succes tijdens Sinterklaas en kerst

Met Sinterklaas krijgen kinderen vaak bergen cadeaus en veel daarvan hebben ze vaak al. Wil je dit jaar de cadeaus beperken en zowel nuttige als leuke cadeaus geven? Dan is de 4 cadeautjes regel wellicht wat voor jou.

De 4 cadeautjes regel komt van oorsprong uit Amerika en is goed in te zetten bij feestdagen zoals Sinterklaas en Kerstmis. De regel luidt in het Engels: ‘one thing they want, one thing they need, one thing they wear and one thing they read’.  Maar hoe pas je dit nou toe? Wij geven je wat tips.

Cadeau 1: Iets wat ze willen

Bij dit cadeau kun je gewoon iets uitkiezen uit het verlanglijstje van je kind. De meeste kinderen hebben lange lijsten met wensen wat ze allemaal nog willen hebben, dus dit cadeautje moet niet zo moeilijk zijn. Waarschijnlijk zal dit iets zijn in de categorie speelgoed. 

Cadeau 2: Iets wat ze nodig hebben

Hierbij kun je denken aan iets wat ze echt nodig hebben in het dagelijks leven. Is de broodtrommel pas kapot gegaan? Dan is dit een heel goed cadeau. Als je een groter cadeau wilt geven, kan je ook voor bijvoorbeeld een fiets of een schooltas kiezen. Ondanks dat het een nuttig cadeau is, is het alsnog leuk om te krijgen!

Cadeau 3: Iets wat ze dragen

Kinderen hebben vaak nieuwe kleding nodig en meestal kopen we dit voor ze zonder dat het een cadeau is. Toch worden de meeste kinderen best blij van kleding en kun je dit dus ook als cadeau geven. Denk bij Sinterklaas bijvoorbeeld aan pantoffels, een badjas of alvast mooie kerstkleren!

Cadeau 4: Iets wat ze lezen

Natuurlijk is het ook goed dat een kind wat leert van de cadeaus die hij of zij krijgt en daarom is een boek een leuk Sinterklaascadeau. Kan je kind nog niet lezen? Een mooi prentenboek is dan ook altijd leuk!  Daarnaast zou je voor de oudere kinderen kunnen denken aan een tijdschrift of een stripboek.

Zo zie je maar weer, Sinterklaas hoeft niet te gaan om veel cadeautjes, een paar goede cadeautjes kunnen nog veel leuker zijn!

Fotocredits: