Ga naar de inhoud
Liefde voor je huis

5 low budget tips voor een interieur met een luxe uitstraling

Wil je graag een luxe interieur? Mooie meubels en accessoires kunnen best duur zijn en al helemaal als je ze een chique uitstraling wilt geven. Wij geven je wat tips hoe je dit low budget kan aanpakken.

1. Drie zorgt voor magie

Wil je een echt wauw-gevoel creëren in huis? Dit kan met het magische nummer drie! Wanneer je bijvoorbeeld een drieluik van schilderijen in je huis hangt, ziet het er gelijk heel luxe uit. Zo kan je kiezen voor een foto die doorloopt in alle drie de schilderijen of verschillende afbeeldingen die goed bij elkaar passen. Daarnaast kun je die regel van drie ook goed toepassen bij het stylen van je accessoires.

2. Less is more

Deze qoute hoor je vaak voorbijkomen, omdat het heel goed past binnen het Scandinavische sfeertje wat je nu veel ziet. Naast dat weinig decoratie er heel chic en clean uitziet, is het natuurlijk ook gewoon goedkoop!

3. Voeg een beetje drama toe

Drama in je interieur is altijd goed. Helemaal als je er graag een luxe uitstraling aan wilt geven. Je zou hierbij kunnen denken aan behang met een 3D effect. Vind je dat te duur? Je zou ook gewoon een vloerkleed of een mooi wandkleed aan de muur kunnen hangen.

4. Een focuspunt

Het is in elk interieur belangrijk dat er een item of meubelstuk echt uit knalt, dit is namelijk je focuspunt. Een kunstwerk is hier een goed voorbeeld van, maar omdat dit best duur kan zijn, zou je ook zelf kunnen proberen. Print dan een mooi kunstwerk uit en trek het over! Lukt dit niet? Kijk dan eens bij een kunstacademie in de buurt of je voor een klein bedrag een mooie plaat op de kop kunt tikken.

5. Creëer een illusie

Wanneer je graag een chic interieur wilt, is het belangrijk om je huis zo groot mogelijk te laten lijken. Dit kun je doen door spiegels aan de muur te hangen, maar een groot vloerkleed werkt hierbij ook goed. Hoe groter het vloerkleed, hoe groter de ruimte lijkt.

Fotocredits

Headerfoto: Eigen Huis en Tuin 
Foto 1: Etsy
Foto 2: H&M
Foto 3: CB2
Foto 4: Eigen Huis en Tuin 
Foto 5: The Rug company