Eigen Huis & Tuin

Binnenkijken bij... een inspirerende woonboot waar Oost en West samenkomt

29 juli 2020 03:09 Aangepast: 29 juli 2020 09:09

Aan de ringvaart in Amsterdam woont Anne met haar gezin in een ruime woonark. Het gezin heeft over de hele wereld gewoond en uiteindelijk hebben ze zich in onze hoofdstad aan het water gesetteld. De stijl van de woning is een prachtige mix van Oost en West en is erg inspirerend!

Leven op een woonboot

Ondanks dat Anne op een woonboot woont heeft zij een fijne en riante tuin waar ze met het hele gezin lekker buiten kunnen genieten. Op het water wonen heeft volgens Anne veel voordelen zoals de vrijheid en de privacy die hierbij komen kijken. Ook het contact met de waterdieren maakt het wonen op het water voor Anne extra leuk!

Lichte kleuren

Boven in het huis bevindt zich de woonkamer en de keuken. Helemaal beneden zijn de slaapkamers en de badkamer. Ook is er beneden nog een extra woonkamer waar de kinderen vaak rondhangen. Toen Anne de woonboot kocht waren de balken donker, de muren grijs en zelfs de keukenkastjes waren donkergekleurd. Hier heeft zij snel verandering in gebracht! Het huis is nu lekker licht en Anne heeft gebruik gemaakt van mooie lichte kleuren op de muren.

Oosterse sferen

Het interieur is een mix van modern en oosters. De inspiratie hiervoor heeft ze vooral opgedaan tijdens haar reizen. Vooral de Marokkaanse stijlen vindt Anne prachtig en heeft zij veel laten terugkomen in haar interieur. Op haar bank liggen vintage kussens die gemaakt zijn van Marokkaanse bruidskleden, deze staan supergaaf op haar bank. Ook staat er een prachtig beeldje in de woonkamer, dit offer item kwam ze veel tegen in Azië en heeft ze uiteindelijk in Nederland gescoord. 

Combineren

Om de verschillende stijlen mooi te combineren houdt Anne het expres rustig. Ze maakt voornamelijk gebruik van lichte, crèmige kleuren zodat alles mooi een mooi geheel blijft. Om meer sfeer te creëren staan er veel lampen en kaarsen in huis. De lampen geven een gezellige sfeer en in de avond is er een mooie spiegeling van de lamp op de muur te zien. De verschillende culturen en de combinatie met de moderne stijl maakt dat het huis van Anne een unieke en inspirerende uitstraling heeft!

Ben je nou helemaal geinspireerd geraakt door Anne haar interieur en wil je weten waar ze deze superleuke items heeft gekocht? Neem dan een kijkje op haar Instagram!

Fotocredits:

Headerfoto: Anne Vernhiet
Foto 1: Anne Vernhiet
Foto 2: Anne Vernhiet
Foto 3: Eigen Huis & Tuin
Foto 4: Anne Vernhiet
Foto 5: Eigen Huis & Tuin

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore