Ga naar de inhoud
Huisdieren

De 5 mooiste natuurgebieden om te wandelen met je hond

Beeld © iStock

Nederland beschikt over ontzettend veel mooie natuurgebieden. Heerlijk om hier lekker aan de wandel te gaan met jouw viervoeter. Helaas mogen honden niet overal lekker rondrennen. Wij zetten daarom de 5 fijnste natuurgebieden voor jou én je hond op een rijtje! Hier mag jouw trouwe viervoeter wel lekker rondrennen.

1. Strokenbos Harderwijk

In dit natuurgebied kunnen jij en je hond heerlijk samen wandelen! Het losloopgebeid is hier redelijk groot en als je rode route volgt kan je hond de hele weg lekker loslopen en rondrennen.

2. Het zandbos, Veluwe

In deze prachtige bossen kun je heerlijk wandelen en mogen honden het gehele jaar loslopen. Als je de gele, blauwe of witte route loopt mag je hond bijna de hele wandelroute loslopen en kunnen jullie allebei dus lekker genieten in de natuur.

3. Landgoed Groenendaal, Heemstede

Dit prachtige bos is ook ideaal voor honden die normaal niet los kunnen lopen, omdat het gehele losloopgebied omheind is. Kies je voor een wandelroute? Dan is de gele route het meest geschikt voor jou en je hond omdat deze grotendeels door het losloopgebied loopt.

4. Boswachterij Grolloo, Drenthe 

Hier mogen honden in het Noordoosten gebied helemaal loslopen onder één belangrijke voorwaarde. Je hond moet namelijk wel goed opgevoed zijn én goed luisteren. Heb je een brave hond? Dan kun je hier samen dus heerlijk wandelen en op warme dagen zelf lekker zwemmen!

5. Middelwaard, Vianen

Hier kun je een lekker rondje om de plas lopen en honden mogen hier het hele jaar loslopen. Het gebied is supergoed te bereiken via de snelweg en het is dé plek om samen met je hond even lekker te ontspannen. Let wel goed op, bij de parkeerplaats en op het recreatiestrand moeten honden wel aangelijnd worden!

Dit is een artikel van