Eigen Huis & Tuin

Een frisse start met een nieuwe en moderne slaapkamer

30 juni 2020 05:19 Aangepast: 30 juni 2020 10:34

Ansje is drie jaar geleden haar man verloren. Alles in haar slaapkamer herinnert haar aan de heftige periode van zijn ziekbed. Thomas en Denise komen bij haar langs om de slaapkamer te vernieuwen en Ansje een nieuwe, frisse start te geven.

De bovenverdieping van Ansje is verdeeld in twee kamers, namelijk haar slaapkamer en een kamertje voor haar werk als gastouderopvang. Als eerste worden alle spullen uit de kamers gehaald, net als de laminaatvloer en de muur tussen de twee kamers. Zo wordt er één grote ruimte van gemaakt. Om nog wat privacy te creëren tussen Ansje's bed en de kinderbedjes, maakt Thomas van houten balken een frame voor een scheidingswand met behulp van gipsplaten. Hij zorgt ook nog voor een nisje in de wand met leuk behang, wat boven het bed van Ansje komt. Een nieuwe vloer wordt gelegd, en zo is de basis klaar!

Van twee op elkaar gestapelde tweedehands bedjes maakt Thomas een modern stapelbed. Hier maakt hij leuke raampjes in van plexiglas en verft het geheel zwart. Zo knapt hij het tweedehands bedje helemaal op! Hij hangt hier ook schattige gordijntjes op, in dezelfde kleur als die van de slaapkamer. De kant en klare kast wordt naar boven getild en in elkaar gezet. Er worden nieuwe gordijnen opgehangen en de finishing touches worden aangebracht door Denise. Ze zet mooie decoratie en wat luchtzuiverende planten neer, zodat Ansje ultiem kan relaxen in haar slaapkamer.

Nu de slaapkamer een compleet nieuwe look heeft, kan Ansje opnieuw beginnen zonder constant herinnerd te worden aan de heftige periode van drie jaar geleden. Hier kan ze helemaal tot rust komen!

Fotografie

Sonja Velda

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore