Eigen Huis & Tuin

Buitenkijker: een kijkje in de prachtige mediterrane tuin van Yvonne

30 juni 2020 05:40 Aangepast: 30 juni 2020 10:40

In Swifterbant woont Yvonne met haar man en drie kinderen. Zij heeft in haar achtertuin een stukje Zuid-Europa gecreëerd. De mediterrane tuin staat vol met prachtige planten en straalt het ultieme vakantiegevoel uit!

Geen groene vingers

Ondanks dat Yvonne geen groene vingers heeft, staat niet alleen de tuin, maar ook de woonkamer vol met groen. Yvonne heeft wel gekozen voor wat makkelijkere planten die niet zoveel verzorging nodig hebben. Vaak kiest ze planten uit met een wat dikker blad zodat ze weet dat deze wat meer kunnen hebben.

Mediterrane tuin

Vanuit de woonkamer kijk je door de grote ramen de heerlijke tuin in. Yvonne wilde het vakantiegevoel en de ontspannen sferen graag dicht bij huis hebben en dat is zeker gelukt. Na de vele vakanties in Italië en de trip naar Ibiza raakte Yvonne helemaal geïnspireerd en heeft zij de tuin naar Zuid-Europese sferen ingericht. Zo is ze altijd op vakantie, maar dan in eigen tuin!

Opbouw

De tuin was eerst een grote zandvlakte en deze hebben ze bestraat om de tuin onderhoudsvriendelijk te maken. In het midden van de tuin is er met beach pebbles een vlak gemaakt waardoor je een soort tapijt krijgt. De loungeset sluit hier perfect op aan en maakt de zithoek een mooi geheel.

Pergola

Ondanks dat de tuin er al prachtig bij lag, hadden ze toch nog het gevoel dat er iets miste. Daarom ging de man van Yvonne aan de slag met maken van een pergola. Deze zit vol groen en valt over de loungeset heen. Dit maakt de zithoek helemaal af!

Palmen

De grote palmen in de tuin doen het supergoed en hier besteedt Yvonne ook veel aandacht aan. Ze verwijdert de oude bladderen regelmatig zodat de nieuwe bladeren goed kunnen doorkomen.

Relaxen in de tuin

In de tuin is genoeg ruimte om lekker te ontspannen. Het favoriete plekje van de dochter van Yvonne is de hangmat die aan de olijfboom hangt, hier kan zij heerlijk relaxen.  Een superfijne én ontspannen tuin voor het hele gezin dus!

Fotocredit:

Eigen Huis & Tuin

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore