Eigen Huis & Tuin

Binnenkijken bij... een huis vol slimme gadgets

30 juni 2020 04:17 Aangepast: 01 juli 2020 10:08

Evelyn ontdekt de wereld van smartliving en gaat hiervoor langs bij de Erwin. Hij is hoofdredacteur van het techplatform Bright en is dus als geen ander op de hoogte van een "smart" interieur. Erwin heeft zijn huis helemaal smart ingericht en laat Evelyn alle gadgets zien!

Camera's

In het huis staan verschillende camera’s om het huis te beveiligen tegen inbrekers. Buiten hangt de eerste camera, hierdoor kan Erwin precies zien wie er aanbelt of het terrein betreedt. Ook binnen staat een camera die op de tuin gericht is met een grote kijkhoek om alles in de gaten te houden. De camera’s herkennen de bewoners en zien dus wanneer er onbekende in het huis zijn.

Autonome stofzuiger

Zelf stofzuigen is voor Erwin verleden tijd. Hij heeft namelijk een robotstofzuiger die zelf de hele begaande grond bijhoudt. Het apparaat doet er wel 6 uur over maar zo blijft de vloer wel heerlijk schoon zonder dat je er zelf iets voor hoeft te doen!

Slimme speaker

Ook heeft Erwin een slimme speaker, dit is eigenlijk het aanspreekpunt voor je smarthome. Deze staat in zijn geval in de keuken omdat je er verschillende timers mee in kunt stellen die het koken nog gemakkelijker maken. Daarnaast kun je er bijvoorbeeld de zonwering mee laten zakken. Ook de thermostaat en verlichting is smart, superhandig én het scheelt in de portemonnee!

Luchtreiniger

Boven heeft Erwin een luchtreiniger staan, hier zitten sensoren in die de kwaliteit van de lucht binnen bekijken en deze reinigen. Vrijwel alles op deze verdieping smart en hoeft Erwin vrijwel niets handmatig te doen. ’s Avonds een rondje maken om alle lichten uit te doen? Nee hoor! Hij spreekt gewoon de magische woorden ‘Hi siri, welterusten’ en alle lichten gaan automatisch uit.

Zelf overgaan op smartliving?

Als je zelf een smarthome wilt is het belangrijk dat je je goed voorbereidt. Allereerst is het belangrijk dat je goede wifi hebt. Ook moet je goed kijken voor welk platform je kiest, want niet alle smartproducten werken met elkaar samen. Kies dus één aanbieder en koop de smartproducten die hierbij aangesloten zijn. 

Fotocredits:

Erwin van der Zande

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore