Bankzaken

5 slimme manieren om geld te verdienen met je huis

11 januari 2021 15:25
Beeld © Unsplash

Geld verdienen zonder dat je er veel moeite voor moet doen? Dat wil iedereen wel! Dan hebben wij goed nieuws: je kunt geld verdienen met je huis zonder al te veel moeite! Wij zetten vijf manieren voor je op een rijtje.

1. Neem een student in huis

Woon je dichtbij een hogeschool of universiteit en heb je nog een kamer over? Vraag daar eens informatie over aan en neem een student in huis. Naast dat het je geld oplevert, kan het ook nog eens heel gezellig zijn. 

2. Gebruik je tuin als fotoshoot locatie

Als je een grote tuin hebt met mooi licht, kun je je tuin opgeven als fotoshoot locatie of zelf als locatie voor een film. Het is dan natuurlijk wel belangrijk dat je je tuin goed onderhoudt, maar men wil best wat geld neerleggen voor zo'n locatie.

3. Verhuur je huis tijdens een vakantie

Ga je vaak op vakantie? Hoe zonde is het dan om je huis leeg te laten staan? Juist dit is een hele makkelijke manier om wat extra geld te verdienen. Verhuur je huis en je vakantie is alweer voor een deel betaald.

4. Airbnb

Wanneer je het leuk vindt als er veel mensen over de vloer komen, zou je je huis ook kunnen aanmelden bij Airbnb. Op deze website kun je een kamer te huur zetten voor een korte tijd. Je krijgt op deze manier mensen van over heel de wereld in je huis.

5. Koop een tweede huis

Deze optie is alleen mogelijk als je je eigen huis al afbetaald hebt. Veel kans namelijk dat je daarna nog een extra huis kan kopen. Dit kan in een warm land, zoals Spanje, maar ook gewoon ergens in Nederland. Zo kan je zelf heel gemakkelijk op vakantie. En wanneer je het huisje verhuurt, verdien je er ook nog eens mee.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore