Doe het zelf

DIY: Zo maak je de stoere 'latjesmuur' van Thomas!

23 januari 2021 11:32 Aangepast: 23 januari 2021 13:20

Thomas maakte ooit een te gekke 'latjesmuur', simpelweg door eikenhouten latjes te bevestigen op de muur. Wij leggen je uit hoe je dit zelf maakt!

De latjesmuur zie je steeds vaker. Het is alweer even geleden, maar Thomas maakte de inmiddels populaire latjesmuur ooit in een aflevering van Eigen Huis & Tuin. 

We leggen je stap voor stap uit hoe je dit zelf aanpakt!

 Benodigdheden:

  • Eikenhouten latjes van gelijke lengte: 2 cm x 1 of 1,5 cm x de hoogte van de muur (dit is afhankelijk per huis)

N.B.: De hoeveelheid is afhankelijk van de breedte van je muur. Wanneer je muur bijvoorbeeld 2 meter breed is, dan heb je in totaal 1 meter (dus 100 cm) aan latjes nodig in de breedte, omdat er tussen elk latje 2 cm ruimte zit. De hoeveelheid bereken je dan zo: 100:2 = 50 latjes.

  • Tacker / nietpistool en nietjes
  • MDF plaat ter grootte van de muur
  • Verf
  • Boormachine
  • Schroeven

Stap 1

Bevestig een MDF-plaat tegen de gehele muur door ‘m vast te schroeven. 

Stap 2

Verf de MDF-plaat in de kleur die je mooi vindt. Thomas kiest in dit geval voor de kleur wit (RAL 9010), zodat dit mooi afsteekt met de warme kleur van het hout. Uiteraard kun je ook kiezen voor een donkere kleur zoals donkerblauw of zwart, maar ook een lichte pastelkleur kan erg mooi zijn in combinatie met hout. Net wat je zelf mooi vindt! 

Stap 3

Bevestig de latten met een tacker (een soort schietpistool met spijkertjes) tegen de MDF-plaat. Per lat schiet je van boven naar beneden ongeveer zes nietjes erin, zodat de lat goed vast komt te zitten. De afstand tussen de latjes is net zo breed als de latjes zelf breed zijn, dus zorg dat er tussen elk latje een afstand van 2 cm is. 

Wanneer je alle latjes tegen de MDF-plaat hebt bevestigd krijg je een te gek resultaat. Succes! 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore